Najdi forum

Pozdravljeni,
že približno 3 leta imam težave z bolečim presredkom – čuti se kot neprijetno zategovanje. Bolečina se velikokrat širi od anusa do mod (včasih so občutljiva tudi moda). V spodnjem delu (najbrž črevesje) tudi občasno čutim neprijetno boleče napenjanje.
Čez leta sem imel nekajkrat boleče orgazme, ampak večinoma niso boleči.
Pri uriniranju ni problemov. Sem pa imel do sedaj 3x po uriniranju spermi podoben izcedek (ponavadi, če daljši čas nisem bil spolno aktiven).

Bil sem pri zdravniku, zaradi suma na prostato (star sem 39). Pregledali so mi urin, kri in blato in so brez problema. Nobenih vnetji. Pred 3 leti sem bil tudi na UZ trebuha in presredka, kjer niso našli nič. Bil sem pri urologu, kjer so mi vzeli tudi urin in tudi niso našli nič.

Ker so menda podobni znaki tudi pri Klamidiji me zanima ali bi bila lahko vzrok za moje težave? Ampak v primeru Klamidije, bi najbrž morali zaznati kakšno vnetje pri odvzemu urina in krvi? Ali pa to ni nujno?

Vnaprej hvala za vaš odgovor.

Pozdravljen.

Pojav bolečin je lahko t.i. multifaktorjalno. Slednje pomeni, da se na pojav bolečin(-e) (ne)posredno povezujejo lahko različni vzroki. Eden od možnosti je krepitev mišic medeničnega dna. Posebej je to koristno ljudem, ki nimajo redne telesne vadbe.
Glede bolečin pri doživljanju orgazma pa je koristno izvedeti, kje se bolečina takoj ob orgazmu pojavi, oziroma kje je točna lokacija bolečine.

Izcedek iz sečnice je pogosto vzrok infekcije urinarnega trakta. Potrditev infekta je mogoče z brisom področja in mikrobiološko analizo. Enako velja za morebitno okužbo s klamidijo.
Priporočam obiska osebnega zdravnika in ponovni pregled pri urologu.
lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com

New Report

Close