Najdi forum

Pozdravljeni. Že en teden me muči zadeva glede bivšega partnerja, pri kateri mi odpove vsa logika. Prosim, da vsi, ki se želite norčevati, temo samo preskočite.
Skratka, najina zgodba se je začela na FB(vem, najstniško, boste rekli). On me je dodal in mi prvi pisal. Tako so se začeli najini tudi po 10ur na dan dolgi pogovori, seveda s premori. Bila sem skeptična, ker je od mene 3 leta mlajši. Jaz imam 30 let in sina starega 6let, tudi en drugega sta lepo sprejela na daljavo. Ustvarila sva lep odnos na daljavo, vsak dan me je razveseljeval, mi namenil čas, pozornost. Zjutraj sva budila en drugega, oboževala sem, ko mi je pel in me vsak dan znova nasmejal . Problem je nastal ker živi 400km od mene, v drugi drzavi. Tako sem se odločila, da grem do njega. To je bilo mojih 11 čudovitih dni. Čez dan polno smeha, sprehajanja, crkljanja, petja, samo dobra volja. Vsako noč sva zaspala objeta, ponoči me je crkljal, mi tiho pel, skupaj sva bila 24/7 pa nama ni bilo nikoli dolgčas, tudi nobenega resnega prepira nisva imela. Spoznal me je tudi s svojo družino, bila sem pri njih, tudi prespala sem pri njih par dni. Vem, da je bil iskren, vem, da je nekaj čutil do mene, ker take predanosti in pozornosti ne moreš igrati. Vem, da ni imel nobene, ker je telefon povsod puščal pa tudi kode ni imel, sem mu jaz predlagala, da si jo naredi zaradi varnosti. Tudi z njegovimi sem se super ujela. Vsekakor je bilo čudovito, nepozabno. Tudi sam mi je to večkrat omenil, sam od sebe. En drugega nisva rabila za nič prositi, kot da si “bereva” misli in veva kaj hoceva, enostavno sva se v vsem dopolnjevala, imava enak pogled na življenje, družino, partnerstvo. Tudi on je bil pobudnik, da najine skupne slike objaviva javno, da je resen in želi življenje in družino z mano. Tako je tudi bilo. Ko sem se vrnila pa se je vse spremenilo, najprej me je napadel, da ne bom imela več časa za njega in sva se skregala. Takoj je izbrisal vse skupne slike in posnetke, pa saj to ni važno, ampak vseeno je malo čudno. Potem mu je njegov “prijatelj”, katerega sem med obiskom v Bosni tudi osebno spoznala, rekel da ima lahko katero hoce in da ne rabi biti z mano… No ta isti človek je nato pisal meni in želel z mano provod…bivsi partner me je obtožil da sem ku**a, na koncu je prišla ven zgodba, da sem ga celo varala z voznikom avtobusa. Naj povem da pred njim 2 leti nisem imela niti enega partnerja in intimnosti. Pred tem sem bila 6 let v težkem razmerju in sem rabila čas, da se postavim nazaj na noge, tako sem živela zase in sina, ostalo sem dala na stranski tir, to je vedel tudi sedaj moj bivši partner. Tudi on naj bi imel pred mano težko izkušnjo z bivšo ženo.
No, lepo sva se pogovorila in odločila, da poskusiva na novo. Vse je bilo lepo, vendar mi je večkrat rekel, da je živčen in ga vse moti, ker me ni ob njem. Tako je tudi velikokrat prišlo do kreganja zaradi malenkosti. No, na koncu je že zahteval, da spremenim številko, ker jo ima preveč ljudi. Ni se mi zdelo sporno in sem to tudi storila, obenem sem se zanj naročila nov telefon, ker mu star ne dela v redu. Najin zadnji prepir je bil, da sva se slišala in sem mu rekla, da ga pokličem samo, da pridem ven. Vmes sem naletela na poštarja, ki je imel zame pogodbo za nov telefon in sim. Vmes me je klical on in sem ga lepo prosila, da počaka, ker ne morem govoriti in podpisovati papirjev obenem, on me sploh ni poslušal in je samo govoril, da bom govorila z njim, da je to več kot 3 min, kot sem rekla. Ko sem vse podpisala, sem se mu javila in rekla, da mi je zadnjič naredil galamo pred ostalimi ljudmi. Vsekakor mi je močno dvignil pritisk in sem povzdignila glas in prekinila klic, da se pomirim. On se je medtem odločil, da je konec. Vsekakor mi je čudno, da je še 1 dan nazaj govoril, da ne more živeti brez mene, da želi z mano vse, gledal je opcije za službo v Sloveniji, da se preseliva skupaj…
Naj povem, da nisem brezveze dvignila glasu, ker sem ga prej 3x lepo prosila, da počaka, samo da podpišem vse papirje. In ko je bil on kaj jezen si je vzel čas, jaz sem vedno razumela, je pa res, da je on vsak večer šel ven na sprehod, da je lahko govoril z mano, saj trenutno živi pri sestri. Ko sem bila jaz jezna sem dobila sporočilo imaš dve minuti, da pokličeš, drugače je konec. Na vse to je rekel, da itak ni mislil resno, da oba veva, da me ne bo nikoli pustil itd… In da bo vse ok ko bova živela skupaj, da je to samo posledica, ker mu preveč manjkam. Kako lahko potem v 1 sekundi izbrišeš osebo iz življenja, če ji praviš sorodna duša, če želiš z njo vse, če si ob njej srečen. Večkrat mi je rekel, da sem mu vrnila srečo v življenje, vsak dan mi je dal max pozornosti. Vedno je napisal kakšno ljubezensko sporočilo, vsak dan mi je pel…tudi jaz sem vse to vračala in ni bilo enosmerno, preprosto v vsem sva se dopolnjevala. In v vsem dva se ujela, všeč so nama podobne stvari, aja tudi po mestu sva hodila z roko v roki, ni me skrival pred ljudmi, ravno to mi je čudno… Pomislila sem, da je mogoče tukaj moški ego, da ženska ne sme dvigniti glasu nad moškim? Ne vem, mogoče kakšna ideja, pred 2 dnevoma mi je tudi napisal cel roman in me klical. Nisem bila dosegljiva in je vmes vse izbrisal. Od takrat se ne javlja, tudi blokiral me je. Poskusila sem priti v kontakt z njim, da izvem kaj je vzrok, če je res ta dvig glasu, ampak nisem dobila odgovora. Mislim, da ga tudi ne bom.
Vsekakor je bil on moj sanjski moški v smislu pozornosti, vračanja ljubezni, poslušanja, posvečanje casa, pogled na življenjske stvari, ljubljenje, telesni vonj, privlacnost.. Ne vem kaj naj storim, enostavno mi ne gre iz glave.

Mogoče kakšna ideja, nasvet, karkoli?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljena!

Ko sem tole bral, sem kar strigel z ušesi, kako lahko spregledaš take opozorilne znake.
To kar ti opisuješ, ni nobena ljubezen, pa nisem noben strokovnjak za to, pa mi je vseeno jasno. Je navadno pihanje na dušo, bildanje svojega ega tvojega “bodočega” dečka.
Zdaj, ko nista skupaj, se vede tako, kot se – užaljeno, ultimativno, izsiljevalno.
Ko bosta pa skupaj živela, pa bo poleg tega še kako dretje, trmarjneje, pa tud kak “šamar” bo priletel sem ter tja. Na začetku bolj redko, kasneje pa bo to kar navada.
Takole bom rekel-nekdo pazi nate in je poskrbel da si se izognila taki osebi.
Bi rekel, da si željna ljubezni, pozornosti, intime. Zato tega, kar dela ta bosanski osvajalec, ne vidiš kot grožnjo, kot nekaj nesprejemljivega. Verjemi, nima čistih računov s tabo, verjetno bi mu ti služila kot zastonj stanodajalka, ko bi on tu v Sloveniji delal in lovil naslednje dekle.
Bodi pametna in pusti njega pri miru.
p.s.: ne vem, zakaj iščeš partnerje po tujini, ko pa je prevelika kulturna razlika in je tam ženska vredna toliko kot pralni stroj in se tretira kot stroj za rojevanje? Kaj tu v Sloveniji ne moreš najti sebi primernega partnerja?

Pozdravljeni, hvala za odgovor.

Očitno sem res spregledala določene znake, hmm. In se nikoli nisem imela razmerja na tak način, vse se je razvilo spontano z moje strani. očitno sem dala priložnost napačni osebi, ki je to izkoristila.
No, se vedno mi ni logicno, zakaj bi me javno izpostavljal in vozil do staršev, sorodnikov, če ni imel resnega namena, edino, če je to pri njih pač tako.

Človek je neuravnovešen in potencialno tudi fizično agresiven. Ne glede na vso pravljico – prek interneta ni problema in tudi enajst dni zdržat brez izpadov se da – to res ni to, ne analiziraj, tip je neugoden, že zdaj je totalno pasivno agresiven, kaj bi šele bilo. Pozabi čim prej. Pravljica je bila samo predstava, toliko pameten očitno že je, da ve, da ne sme začeti z izpadi, ampak s prepevanjem (resno, pel ti je po netu???).

Hvala, mi je lažje, ko berem se druga mnenja. Da ne mislim, da je z mano kaj narobe, ker drugače sebe vidim kot v redu osebo.

In ja, pel je preko neta in v zivo, tudi skupaj sva. Drugače pa poje v nekem bandu…

Lepa zgodba,do določene točke.Ker sem že babica naj Ti povem,da je bilo v času ranjke Jugoslavije veliko takšnih in podobnih dogodkov.Punce so spoznavale fante na dopustu,pa preko časopisov in fantje so služili vojsko v zelo oddaljenih krajih.Pisma,celo leto in pol partnestva,potem tresk bum…Dobro za tiste,ki niso imele otrok.Moški je po naravi lovec,če noče ga hormončki kam potegnejo.Človek naj bi se razlikoval od živali,hja,na nek način.Nekatere imajo v genskem zapisu zvestobo do groba,drugi sezonsko menjavajo partnerje.Človek po notranjem bistvu ni monogamen,tdu opice, s katerimi imamo skupnega prednika niso.zvestoba je torej v največ primerih stvar zavestne odločitve.Pri tem je vedno pomembno koliko imamo nadzora nad seboj in svojim obnašanjem.Ne me imeti za rasista,toda drugje vladajo povsem druge navade,druga kultura.Slovenke smo znane po svoji samostojnosti in sposobnosti same poskrbeti zase,razmišljati s svojo glavo.mnogi moški tega nočejo,ne razumejo,ne sprejemajo.Niso opazili,da je v zadnjih 100 letih življenje povsem drugačno.Kakorkoli,imela si se lepo,sedaj to pozabi kot pozabimo na nek lep dopust,glavo pokonci in naprej.Črtaj,izbriši…a bodi vljudna in odločna!

Pozdravljena,
Ko sem to brala, me je kar zmrazilo. To ni ljubezen, to je posesivnost. Prosim, mislite na vašega otroka, saj takšen posesiven človek nima kaj delati v vašem življenju, saj bosta na koncu trpela vi in vaš otrok. V 100% primerih takšno obnašanje vodi v družinsko nasilje in popolno oblast. Posvetite se sebi in svojemu otroku. Prava oseba, normalna oseba bo že prišla. Vem, da je lepo, ko se počutite ljubljeno, a vendar to obnašanje ni normalno. Prosim, ustavite se in dobro premislite za dobro vas in vašega sina.
Lep pozdrav

Samo zbeži stran, ti je gospod prav napisal, ta tip tvoj ni uravnovešen, ne rabiš te drame z njim v svojem življenju. Tip ima računico s tabo, to ni ljubezen.

Kaj si stara 15 let?? Da pades na nekega bosancka in njegove fore in mu po 11 dneh kupujes se nov telefon??

Tip te ima za norca, oni znajo pihati na duso, povrh vsega pa je se nor in prevec posesiven.
Ce se imas kaj rada in ce imas rada sina, se ti blokiraj hudica in bodi vesela, da si se ga pravocasno resila.

In ja, ne bodi naivna, take ljubezni se ne da odigrat. Zenska ljuba verjemi, VSE se da odigrat! In nekateri moski so zelo dobri igralci in jim je to mala malca.

On ima probleme s samim seboj. Ko sta se spoznala, je ugotovil koga ima poleg sebe – da ste čudovita ženska, pametna, ter da obstaja možnost da si premislite in vas izgubi. Zaradi tega strahu je postal prasec, vas začel obtoževat varanja in podobno.

Vi dojamite, da si zaslužite samo najboljše. Še skupaj nista bila, pa se obnaša tako. Si lahko predstavljate, kako bi bilo da bi res skupaj zaživela? Psihično nasilje, morda tudi fizično? Otroka imate, bodite pametna. Nihče si ne zasluži takega odnosa. Če ne zna delat na samemu sebi ni vaš problem, temveč njegov.

Rešila si en velik problem, česar se ne zavedate, ampak BODITE SREČNA. Taki odnosi so UBIJAJOČI, vi pa imate še otroka!!! Na otroka razmišljajte če ne nase, on si ne zasluži tega.

Jaz pa razmišljam drugače na to kaj si napisala mi je prvo padlo na misel tole, če prav razumem je ta fant iz Bosne? Poznam nekaj moških iz Bosne in tu imam občutek, da je on ugotovil, da nisi ženska za njega ni tu razdalja problem problem je da si samozavestna in dominantna takih žensk večina Bosancev nima za žene, pri njih je žena po večini pokorna in ubogljiva ženska, ki je doma kuha skrbi za otroke in more bit tak kot moski reče ali pa sploh ni ne rečem, da ne obstajajo izjeme ampak večinoma tak je ni dost zakonov tam, da se partnerja oba odločata. Včasik vidim tu gor ko ženske napišejo poisči si kakega Bosanca ali pa Srba pa si samo mislim pa veste kaj si želite? saj niso slabi samo za svojeglabe, dominantne, neposlusne Slovenke oni niso.

Tip je bolnik, čim dlje od njega.
Tu se ne izogneš klofutam.

Upam, da je zgodba izmišljena. Če pa ni, pa bodi srečna, da se je končalo kot se je. Takih tipov se zlahka ne rešiš dokler te finančno ne izžemejo. In doli ima verjetno tudi svoje otroke, za katere mora skrbeti. Pa tvoj otrok? Bolje, da imaš vikend paket, kot pa da si čisto uničiš življenje.
Pred skoraj 40 leti se je tudi en prislinil name. Ker mi ni bil zanimiv, mi je sledil celo na dom in moje starše prepričeval, kak ima on mene rad. Še dobro, da sem bila zagledana v drugega, Slovenca, da nisem podlegla podli igri. On se je poročil s Slovenko, on pa je sicer musliman in ostali so tu. Ker mu ni rodila sina, je vse, samo človek ne. Nima službe, stikov s svojimi ne sme imeti, on upravlja z njenim premoženjem. V večini primerov je tako in taki tudi ne marajo tujih otrok. Bi ti ne bilo težko, če bi tvojega otroka maltretiral na vsakem koraku? Pamet v roke, in bejž kolk te noge nesejo.

Draga moja, bejž, kolikor te noge nesejo! Zamenjaj št telefona, ključavnico, zablokiraj fb, preseli se, če se lahko. Prekini vse stike z njim. Ta trenutek.
Zakaj ti to govorim? Malce iz lastnih izkušenj 8 letnega življenja z bolestno ljubosumnim tipom, bolj konkretno pa iz izkušenj moje prijateljice, ki je že 6 let v peklu take veze, kot jo opisuješ sama. Tudi ona je Slovenka. Izobražena, ravnateljica osnovne šole, dobro situirana, aktivna v politiki, inteligentna. In tudi ona se je zapletla s tipom iz Bosne. Dokler se ni preselil k njej, sta se cedila med in mleko, zdaj večino časa hodi naokrog pretepena, čustveno uničena, z izpranimi možgani. Edina sreča je, da nima otrok, da bi to še oni gledali, čeprav si jih ona izredno želi. Bila je noseča 2x, vendar jo je obakrat tako pretepel in naredil tako sceno zaradi ene xy stvari, da je splavila. In nihče ji ne more pomagati, ker se ga vsi bojijo.
Glej, sprašuješ se, ali je igral, da se je zaljubil vate. Ne, verjetno ni. Ravno zato se je začel tako obnašati. Če te je že predstavil svojim staršem, si se že premaknila iz kvadratka: potrebno osvajati, v kvadratek: že moja last. In zato mora na vsak način uveljaviti svoj ego nad teboj. Da ti pokaže, kdo je gospodar. Ker bo moralo biti vedno tako, kot bo on rekel. In tako je začel s pranjem tvojih možganov. Še nekaj mesecev in ne boš več vedela, kdo si in ne boš se mogla več rešiti. Ne vem, če je to povezano s kulturo. Včasih sem mislila, da ni. Včasih sem mislila, da če si budala, si lahko Slovenec, Finec, Bosanec ali Rom. Starejša kot sem, pa spoznavam, da ima okolje in kultura v kateri živimo, dejansko zelo veliko vpliva na nas in naše obnašanje. Obenem pa vem, da obstaja marsikateri Slovenec, ki se na isti način spravlja nad svojo ženo, partnerko.
Draga moja, nisi sama. 6 let starega otroka imaš. Očitno sta oba šla čez težko obdobje v življenju. Če že sama sebe nimaš toliko rada, pomisli na otroka, ki ga moraš zaščititi. Če se ta tip preseli k tebi, so le dve: ali mu bosta, vključno s tvojim otrokom, hlapca, ali pa bo zelo dober do tvojega otroka in ga izkoriščal v boju proti tebi. Ko bo tvoj otrok v najstniških letih, ne boš imela le enega, ki ti bo sral po glavi, ampak kar dva. Otroci vpijajo kot gobe. To sama veš.
Vsi si želimo ljubezni. Vendar, če tlačiš drugega na tla, bodisi s svojim egom, bodisi s svojo ljubosumnostjo, posesivnostjo, to ni ljubezen. To je bolano. In ne misli si, da ga boš spremenila ali ljubila dovolj, da se bo zaradi neizmerne ljubezni do tebe, spremenil. Ne bo se. Tako, kot je bilo v času, ko te je osvajal, ne bo nikoli več. Ta čas je mimo. Oziroma mogoče bo, naslednji dan, ko te bo prej tako pretepel, da boš cela polomljena zaradi tega, ker mu boš dala na mizo preveč toplo ali preveč hladno jed.
Daj, reši se, dokler se lahko. Misli nase, misli na svojega otroka in prekini. Vse prekini. Ne javljaj se mu, ne glede na to, kaj ti piše. Ne odgovarjaj na klice, na nič. Enostavno pozabi nanj. Sama sebi pa dopovej, da ti je to pokazalo, da si vredna ljubezni in da si zaslužiš lepo partnerstvo in ne muko.
Glede na to, da si že imela težko izkušnjo za seboj, ti predlagam, da ne padaš na ljubezni na prvi pogled oziroma strast. Poskusi z moškimi, na katere te veže prijateljstvo, mogoče s tistimi, ki jih poznaš iz otroštva.

Mislim da si postavljate napacno vprasanje.

Namesto kako lahko nekoga izbrises iz zivljenja, se vprasajte zakaj si nekdo dovoli taksnega obnasanja z mano, oziroma zakaj si jaz dovolim taksnega obnasanja? Moje mnenje je da dejte premislit se enkrat svoje vrednote, prebrat kaksen clanek o iluziji ljubezni, oziroma o temu kako idealiziramo nekoga ki sploh ni tisto kar mislimo da vidimo. In predvsem imejte radi sebe im svojega otroka toliko da si tega ne boste privoscili. Ni zadnji na svetu. Je marsikdo ki bo to kar govori dejansko dokazal s primernim obnasanjem. Bodite veseli da vas je blokiral. In ko vas odblokira ne iscite odgovorov pri njemu, ma sami sebi dejte odgovore ki jih, sklepam po temu da pisete tukaj, dejansko ze poznate.
Jaz verjamem da ste dovolj mocna da boste to samo pustili kot je in se napotili k tistemu kar si dejansko zasluzite. 😉
Srecno

Res hvala vsem za dobronamerne nasvete, zdaj, ko sem vse založila v sestavljanko mi je vse bolj jasno in seveda se ne mislim vrniti v njegov objem.Dobro Vem kaj želim v življenju, to je bila žal spet šola za naprej. In ne, nisem naivna in me padem kar na petje in lepe besede, bilo je veliko stvari, ki jih pač nekdo, ki želi samo zabavo ne bi nikoli počel in tudi stvari, ki jih v življenju se nisem doživela in dvomim, da jih bom še od koga…
Pa drugače se nimam za dominantno, je pa res, da nisem tiho, če vem, da imam prav in ne dopuščam, da me imajo za norca. Tole razmerje pa verjamem, da ne bi peljalo nikamor, zdaj, ko razmišljam za nazaj, je bilo še kar nekaj opozorilnih znakov, ki sem jih potisnila v kot in jih pozabila. Tudi npr, ko ga je začelo motit, da se vedno smejem in mi je rekel, da on ne bo prenašal, da tako palim moške, pa, ko mi je rekel, da če želim za moža bosanca, da se bom morala navadit na bosanski režim, pa zelo hitre jeze je bil, npr 1x je čisto ‘ponorel’ ker sem v naročje vzela enega mačjega mladiča in je zahteval, da grem prvo pod tuš, če želim, da ga objamem, tudi enkrat mi je rekel, da je pristal v bolnici, ker se je tako znerviral zame, ker se mu nisem javila (ne vem ali je bilo res ali ne) itd itd….
Vsekakor želim zase in za sina dobro prihodnost, pa tudi, če v tej prihodnosti ne bo moškega.
Aja pa mislim, da nekateri se vedno zmotno mislite, da v Bosni ženske samo doma skrbijo za otroke in popravljajo… Jaz nisem dobila takšnega občutka… Tudi, ko sem bila dol mi je tudi on kuhal, pospravil, pomagal… Brez, da bi mu rekla karkoli, tudi če sem kdaj hotela kaj narediti, je velikokrat rekel, da ne, da bo on in da naj jaz uživam. Mi je bilo res čudno, ker sem drugače bila 6 let v vezi s Slovencem, ki sem ga mogla strezt od spredi in od zadi… Tako, da očitno ni vse v tem iz kje si..

Vse te misli Slovenci Bosanci nimajo veze. Psihoti so povsod in tale je med njimi. Samo stran.

 

To ni normalno, s tako osebo ne mores imeti zdravega odnosa. Bejzi stran dokler lahko, stabilne osebe so … no stabilne na dolgi rok, pri nestabilnih osebah pa maska slej ko prej pade dol, kar se je pri njemu ocitno, hvalabogu zgodilo dovolj zgodaj. S takim clovekom bodo taksni vzponi in padci non stop in ce si pametna bos sla stran preden bo prepozno.

Srecno 🙂

New Report

Close