Najdi forum

Razhod med korono, ko sem pozitivna

Pozdravljeni,

Na vas se obračam v osamljenosti, ki me pesti. Živim sama v stanovanju, stara sem 28 let, imela sem fanta, ki je danes odšel, rekoč, da sem ga preveč prizadela, da sem egoistična, da ne pomislim kaj govorim.

Skupaj sva od začetka, niti leto dni ne, fajn je mojih let. Njegova sestra dela v ustanovi, od koder je korono prinesla domov. Ker je bil fant mali pri meni, malo doma, mi je seveda prinesel korono. Na začetku sem bila jezna, saj sem se ob simptomih malce jezila, ker se nismo dovolj pazili. Simptome sva imela oba. Ko sem dobila pozitivne rezultate testa, sem se malce sesula. Nekako sem v sebi pričakovala podporo partnerja, ali pa da bo izrazil, da mu je žal… ker sem se počutila, da mu ni žal, in ker iz njihovega doma ni bilo duha ne sluha o vprašanju kako smo, sem se odločila pisat njegovi sestri sporočilo, da sem žalostna, da se nismo dovolj pazili (ja, tu je bila moja napaka, da sem mu sploh pisala.

No, ko je fant to izvedel, me je pustil, rekoč da sem egoistična, da kako si kaj takega upam za njegovim hrbtom… in evo me, sama, osamljena, s korono, da še ven ne morm, da ne smem do staršev in prijateljev po objem.. grozno se počutim.

Fant noče nazaj, pravi, da naj začnem razmišljat. Če je pa to vredno razhoda, pol pa ni čudno da cel svet propada.

Tako da ena spodbudna misel za nekoga, ki mu je v tem času težko, meni je tudi, zelo zelo, tale “Korona” čas je ena sama psihološka muka.
Bodite hvaležni vsi, ki imate normalne stike, normalne odnose in ste zdravi.

Tebe čaka veliko dela sama s sabo… in ja, fant ima prav…

Tudi midva sva se s fantom razšla med korono. Na srečo še živim doma pri starših tako da sem imela njihovo podporo. Ampak nisem jih hotela preveč vznemirjat saj imajo že svojih problemov zadosti, tako da sem se obrnila na prijateljice. Ker se v živo zaradi korone nismo mogle videti, sem jih poklicala, smo si pisale in videoklepet. To zelo pomaga. Ni treba nujno telesnega stika z njimi. Poskusi pa boš videla da pomaga tudi topla beseda preko telefona.

Sorry, Korona mu je le izgovor. On je samo čakal na nekaj kar mu da izgovor. Strahopetec je. Ni ti upal povedati, da mu ni do tebe v resnici, vzel je izhod v sili.
Najboljše kar lahko narediš: glavo gor in naprej. Tak cepec no vreden tvojega žalovanja. Je razvajeni otrok! Plus tega verjetno eden teh tipov, ki so mi sestra, mama in še kdo več pomembni kot partnerstvo. Imela sem takega, se idiot poročila, predenj sem po 10 letih spoznala, da nikoli ne bom na prvem mestu. Vedno so bile prve potrebe njegove prvotve družine, najine zadeve zapostavljene… Sem šla iz tega sama, ni bilo lahko… Vsaj sebe sddaj cenim in vem, da si zaslužim nekoga, ki me ceni kot partnerja! Ga imam sedaj! Ne želim, da greš skozi bolečino kot sem jaz, zato je njegov odhod najboljše kar se ti je lahko zgodilo! Glavo gor in naprej! Težko bo, ampak je dobro za tebe. Si mlada, uživaj.. Zaslužiš si nekoga, ki te ceni!

Glej drži se, očitno ni vreden tebe, nena se sekiraj še je dovolj drugih.. verjamem da je težko zate, vendar ne obupaj, prestani te dni razmisli če je fant pravi zate, in boš pol videla da je svet lepši, drži se, pošiljam pa ti objemčka😘

Stara si 28 let, razmišljaš pa kot najstnica. Jaz mu dam prav, da je hitro prepoznal opozorilne znake in šel.

Punca ne se sekirat, te ni vreden, bodi močna, saj bo bolje. En objemček zate.

Fant pa bo kmalu nov prišel ta je bil očitno kreten.

Pozdravljena. V tem primeru si spoznala njega isto bi naredil če bi te doletela druga bolezen se pravi ni opore in pomoči v partnerju najdi boljšega si ga tudi zaslužiš. L.p. Igor

Draga, ne sekiraj se.. ce je zdaj odsel, v taki situaciji, je ze prav, da je odsel.
Sploh pa taki komentarji, ki jih je spuscal.. ni vreden, da se sekiras, res. Salabajzer.
Bo prisel boljsi.. ze obrabljena fraza ampak “za vsakim dezjem posije sonce”.
Poglej iz druge strani na vse skupaj, mogoce je pa to dobro, da je odsel, da se tudi ti sama sebi malo posvetis. Tudi js zivim sama, tudi moj bivsi se je odselil med prvim valom, nazaj k mami. Se je sicer ze prej pripravljalo, da se bo odselil, nato pa je med karanteno to uresnicil. Sicer mi je bilo ma zacetku malo cudno bit sama in sm bila zalostna.. potem sm pa zazivela in mi je blo super! Globoko v sebi sem bila vesela 🙂 Nobene negative, nobenih nesramnih komentarjev, nobenega pogresanja mamice in ukvarjanja s tem.. potem sele vidis, kako fajn ti je ziveti sam 🙂 ugotovis, kaj si zelis in cesa noces! In ne pristanes na manj! 🙂 oohhh, ja, draga, vse se zgodi z razlogom! Sele potem vidis, da si vredna veliko vec in da si zasluzis spostljiv in lep odnos! 🙂 ne skrbi.. posveti se sama sebi.. napolni svoj kozarec 😉 poglej kaksen dober film, postavi si cilje, kaj bos pocela, ko ozdravis,.. sprasuj se, kaj te veseli, kaj ti je kul in kaj ti ni. Zdaj imas cas,.. tudi ta karantena, je mogoce z razlogom, da se malo bolj obrnemo VASE.
Na list papirja napisi, kaksnega zivljenskega sopotnika si zelis.
Si zelis takega, kot si ga imela sedaj?
Tip, ki te zapusti, ko ga najbolj potrebujes.. se dobro, da je sam odsel!! Kaj bi sele bilo, cez par let.. ko bi se bolj potrebovala njegovo podporo (vzajemnost), ko bi prisli veliki zivljenski izzivi..

Ti zelim lepo in mirno okrevanje! 🥰

In se to.. nisi sama, nisi osamljena.. imas sebe. Vse se zacne in konca..pri tebi 😇

Ok bom malo ostra.
1. da si se okužila si kriva sama. Ne sestra, ne fant, ne sistem. Ti si dihala, lizala, whatever in prenesla virus vase. No big deal. Fant se ne rabi opravičit za to. Konec koncev bi se morala medsebojno podpirat in če ni namerno kašljal vate, da bi se okužila še ti, opravičilo ni potrebno.
2. da si se celo jezila nanj… mislm kaj vi folk delate. A ko te nekdo okuži s prehladom se jeziš nanj? Ok jaz tudi v fori mojega zajebavam, da mi bacile s slino prenaša ali naj mi ne krade neoporečnega zraka in ga mečem s postelje, ampak poznam njegovo mejo in jo spoštujem. Vse za smeh in dobro voljo.
3. Da si sestri pisala (kaj, ne vemo) je tudi malo mimo, če je punca bolana in verjetno se še čuti krivo. Drugič pokliči in vprašaj kako je.
4. A se res tako bojite virusa, da delate take drame?

Zdaj pa malo spodbude. Dober partner mora razumeti, da vsak odreagira po svoje in nekdo s katerim si deliš življenje mora biti vedno od tebi. Četudi jezen kot pes, mora bit jezen ob tebi. In ti ob njem. Jaz bi mojega včasih najraje slekla s kože, ampak je moj butelj in če ga kdaj naupravičeno napizdim mu tudi priznam “sorry sm rabla dat ven iz sebe, zdej sm cool”. Ker v realnosti razumem, da to ni nekaj za kar bi bil on kriv. On isto, se pizdi name, gre ven, se zlufta, pride nazaj in se vlači po meni. On ima en način, jaz drugega. Oba se spoštujeva in se razumeva, zato teh zadev ne jemljeva resno. Počutiva se dovolj varno, da stresava jezo en na drugega in potem tudi skupaj zadihava, vidiva da sva bedasta in to je to. Vse v meji dobrega okusa seveda. Nobenih obtoževanj ali metanja očitkov, jeza na vse, v grobem. Pa še to je zelo redko. Verjamem tudi, da se počutiš prizadeto ker je dejanje nekoga vplivalo nate. Če pomisliš, dejanja vseh vplivajo nate. Misel, da sama nadziraš usodo je naivna. Ješ kar drugi zberejo, oblečeš kar drugi določijo, živiš na način in v sistemu, ki ga narekujejo drugi. Ampak ne opazimo ker imamo še vedno nekaj nadzora sami. Na to kko se obnašamo, katero pot nomo ubrali, za kateri poklic se bomo odločili itd. To da je ona prinesla virus ne moreš zagotovo vedeti. Lahko si ga sama. Sledenje okužbam je nemogoče zato je tvoja reakcija zgrešena. Klic kako se počutijo oni bi bila boljša rešitev. Potem bi tudi ona vprašala kako si ti. To da oni ne preverijo kko si ti je na njih, to da si ti malo krivična (če si sploh bila) je na tebi. Kako spelješ nekaj takega je tvoja odločitev. Sama se odločiš kakšna oseba boš. Odloči se da boš dobra. To da te je pustil zaradi tega pa ne verjamem. Je vzrok verjetno drugje. Če je vzrok res to, bo prišel nazaj ker je to samo ranjen ego. Če je tako trmast, da ne pride nazaj je pa mona in čim dlje od takih ljudi, ki so komplikatorji. Sploh pa zakaj bi on narekoval s kom ti govoriš? Ok je njegova sestra, ampak običajno je odkrit odnos plus, ne minus. In ne rabiš se nič zamislit nad sabo zaradi njega. Tudi poveš mu lahko to. Vsak človek je drugačen, če ne zna sprejeti tebe kot osebe in ne zna rasti s tabo in te razumeti potem ne želiš bit z njim.
Nisi sama. Jaz sem s tabo, mnoge smo s tabo. Jaz sem na pol leta tako depresivna, da se jočem, kadim in delam probleme kjer jih ni. Moj partner je imel težave na začetku. Sedaj me pusti. Skuha čaj, me objame, me spomni da nisem sama. Jaz sem taka že od otroštva, bolezen je v družini in ker si ne morem pomagat več kot sem si že, mi lahko on samo olajša situacijo, ki je zanj naporna. In mi jo. Ko ga ni pa vem, da je z mano v mislih. Tako kot smo me s tabo. Girl power. Nabavi si netflix, začni nov hobi, napij se samo zato, da se. Uživaj vsak dan kot bi bil zadnji. Jaz imam srečo da imam res partnerja z veliko začetnico, ki je ravno kar zelo naglas in smrdljivo prdnil, ko to pišem. In se reživa že pet minut. Skupaj sva skoraj 10 let, jaz sem mlajša kot ti in vem kaj imam. Vem da imam zlata vrednega fanta. Ne sprijazni se z vsakim. Ker ko boš v težavah (in boš), njegov ego ne sme bit na poti, tako kot ne sme bit tvoja egoističnost. Malo je bila tu. Ampak vsi smo včasih egoistični, egocentrični in na sploh ego. Vsi ste v istem dreku, nisi žrtev in nihče se ne rabi pojasnjevat nikomur. Samo kolegialni morate bit in malo ponižni.

Tu bo veliko kritik. Nekatere te bodo spravile v jok, ker si malo nerodno spisala post. Ne jemlji jih k srcu. Folk nima kaj delat, nima lajfa, so nepomembni, mali ljudje in bildajo komplekse. Večina jih je brezposelnih, samskih tipov ali neizpopolnjenih, fouš žensk. Bodi pozitivna oz. to si itak že… sorry, ampak malo humorja ne škodi… in živi lajf zase. Tipov je veliko, partnerja se pa išče z dobrimi nameni in srcem… in verjem da sem ti ta trenutek fouš koroni. Ker bi dala vse, da ne bi vohala tega prdca… res!

P.s. Ta trenutek imam pozitivno babico v domu upokojencev. Vem kaj doživljaš. Čeprav se zase ne bojim, se bojim za njo. To je tudi nekaj kar mora vzeti partner v zakup, ko ocenjuje ali je tvoja reakcija zdravo primerna ali je tako narobe, da gresta narazen.

Pozdrav, tole je pač ozgovor. Lahko bi te pa pustil, zaradi biločesa. Ne sekiraj se, ukvarjaj se sama s sabo. Imej se rada. Boš videla. Preberi knjigo Louis L. Hay Življenje je Tvoje. Pa karen Kingston Čiščenje nereda. Več na sz.

Zivjo,punca drzi se ..use bo uredu.
Zdaj usaj ves komu je zares mar.
Ostani mocna <3 dobro jej.. zlato

Tvoj fant je idiot. Hvala bogu da se je sam odstranil iz tvojega življenja. Bos prebolela njega in korono pa sla naprej.

Pozdravljena ne sekiraj se čisto prav si naredila. Povedala si pač po resnici. Če bi te fant imel rad bi se s tabo pogovoril in ti stal ob strani.. V tem teškem času. Že pogovor in objem je ogromno. Tako začutiš da nisi osamljena. Sama v sebi glej da si pozitva in čudovita oseba. Zaradi takih se ne sekiraj saj ni vredno. Boš češča še ugotovila in šla naprej. Danes mislijo vsi samo na sebe. Daj ga na ignor. Saj te niti ne spoštuje niti ti v teškem času ne stoji ob strani.

Z drugimi besedami: samo losat se te je oz iskal razlog za prepir, ki je sicer beden. Glavo pokonc pa lov za novim 🙂

Ne obupaj sama v sebi si čudovita oseba. Pogovor in objem je včasih več kot bilo kaj drugega. Samo če je topla beseda pomeni ogromno posebej od nekoga ki je blizu tebe

Pozdravljena,

sem že pričaloval, da boš na koncu napisala, da te je zapustil zaradi tega, ker si se pač kakšnemu moškemu potožla. Ker pa si napisala, da si samo njegovi sestri pisala, pa to absolutno ne sme biti razlog, da te je zapustil. Zapustil te je po vsej verjetnosti zaradi drugega razloga, kateri je ta razlog, to ni več toliko pomembno, ker če se enkrat naredi ta poteza, res, ampak res ni več vredno iskati odgovore. Namera, torej namen človeka je pomemben. Če je bil tvoj namen tako, kot govoriš, res ne rabiš za nič skrbet. Bodi celo vesela, da je šel.

Deluje kot da manjka kar nekaj konkretnih informacij, ki očitno niso vam v prid.

Poglejte gospa, odnosi so težki. Spoštovat morate njegovo odločitev, kajti več kot jasno je, da nista bila na istem nivoju. Sicer ni lepo, da vas je zapustil ravno v času korone, ampak se zdi da je tukaj še veliko stvari, ki med vama niso štimale. Že direktne komunikacije ni. Če ste mogla pisat sestri in bit slabe volje. Ni njena sestra kriva da je zbolela, pač dela ker mora delat in prišlo je do vas. Kaj če bi vi šla jutri v trgovino in zbolela?

V odnosih ni prostora za kazat z prstom in govorit kdo je nečesa kriv … to je nezrelo. Zdaj se lahko usmerite vase, razmišljate zakaj ste reagirala kakor ste in se odločite, kako boste to preprečila vnaprej. VSe dobro.

New Report

Close