Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Sluhovod

Sluhovod

Pozdravljeni.

Ob cuscenju uses opazam, da je levi sluhovod malce ozji od desnega – je ta asimetrija obicajna?
Prav tako me obcasno, ko se zvecer ulezem zaboli (spika) v usensni mecici ? Je to mogoce povezano s tem, da si obcasno “polezim” uhelj in s tem hrustanec?
Hvala!

Razlika v asimetriji je minimalna in to imam ze dolgo casa – verjetno mogoce ze od rojstva?

Pozdravljeni se enkrat.
Kot sem ze pisala imam ob ciscenju uses obcutek, da imam levi sluhovod malce ozji – je ta asimetrija obicajna? – zdi se mi, da imam to ze od nekdaj…
Vcasih me v usesni mecici tudi spika, vendar se to hitro umiri – je to lahko posledica tega, da si pogosto “polezim” uhelj? stara sem 35 let in 3 mesece nazaj sem bila na orl pregledu – vse brez posebnosti.
Lp
Hvala!

Spoštovani,

sluhovoda sta zavita. Čiščenje notranjosti sluhovodov odsvetujemo. Špikanje v mečici je lahko posledica prenapetih vratnih mišic ali tudi že degenerativnih sprememb vratnih vretenc in diskusov, zaradi katerih so v izstopiščih utesnjene vejice živcev za vrat. Priporočam vam masažo in gretje vratnih mišic.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close