Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija Sluhovod

Sluhovod

Pozdravljeni.

Ob cuscenju uses opazam, da je levi sluhovod malce ozji od desnega – je ta asimetrija obicajna?
Prav tako me obcasno, ko se zvecer ulezem zaboli (spika) v usensni mecici ? Je to mogoce povezano s tem, da si obcasno “polezim” uhelj in s tem hrustanec?
Hvala!

Razlika v asimetriji je minimalna in to imam ze dolgo casa – verjetno mogoce ze od rojstva?

Pozdravljeni se enkrat.
Kot sem ze pisala imam ob ciscenju uses obcutek, da imam levi sluhovod malce ozji – je ta asimetrija obicajna? – zdi se mi, da imam to ze od nekdaj…
Vcasih me v usesni mecici tudi spika, vendar se to hitro umiri – je to lahko posledica tega, da si pogosto “polezim” uhelj? stara sem 35 let in 3 mesece nazaj sem bila na orl pregledu – vse brez posebnosti.
Lp
Hvala!

Spoštovani,

sluhovoda sta zavita. Čiščenje notranjosti sluhovodov odsvetujemo. Špikanje v mečici je lahko posledica prenapetih vratnih mišic ali tudi že degenerativnih sprememb vratnih vretenc in diskusov, zaradi katerih so v izstopiščih utesnjene vejice živcev za vrat. Priporočam vam masažo in gretje vratnih mišic.

asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med. specialistka otorinolaringologije Klinika za ORL, Univerzitetni klinični center Ljubljana MD MEDICINA, Bohoričeva 5, Ljubljana Telefon: (01) 430 90 10 GSM: 031 214 444 [email protected]

New Report

Close