Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Estetsko zobozdravstvo Mosticek in bolecina

Mosticek in bolecina

Pozdravljeni,

Zaradi odmrle enke sem nosila porcelanski mosticek 23 let,ki pa sem ga pred 3 tedni zamenjala z novim,narejenim iz cirkonija. Mosticek sem zamenjala izkljucno zaradi estetskih razlogov,sicer mi je se vedno sluzil brezhibno.
Novi mosticek izgleda lepse,enki sta daljsi kot pri prvem mosticku. Zobozdravnik mi je dejal,da imam dvojko mocno pobruseno in zato kratko. Predvideval je,da je razlog v naprej rascenih prvotnih zobeh.
Odkar imam na zobeh novi mosticek obcutim skelenje. Ob ugrizu,kjer sile najbolj obremenijo zadnji del zob, kot npr ugriz v jabolko, me precej zaboli,tako enka kot dvojka. Ves cas imam obcutek,kot da mosticek ne bi bil dovolj trdno zabetoniran.
S tezavo sem se vrnila k zobozdravniku,ki pravi,da so zobje popolno zabetonirani. Da sem verjetno samo preobcutljiva in da naj se pocakam.
Sedaj se obracam po nasvet se k vam. Je res mozno,da gre samo za mojo preobcutljivost in bo bolecina ob ugrizu izvenela? Je mozno,da so glede na mocno pobruseno dvojko,zobje predolgi in mi to povzroca bolecino?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav

Objava čaka odobritev

New Report

Close