Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Zakaj se ne upokojimo pri 50ih?

Zakaj se ne upokojimo pri 50ih?

Najbolje bi bilo, da gredo stari v penzijo, dajo delovni prostor mladim, da lahko tudi dobijo službo v javnih upravah in v drugih sistemih, elesih, energetikah, hsejih, petrolih, na ministrstvih, kjer se sedi, kave pije in klepeta. Pa solidno plačo dobiš, v stebre razne vlagajo za zraven.
Penzijo naj imajo tokšno, da preživijo in so kakšwn manjši dopust privoščijo., če prej niso varčevali, in to je to. Mladim pa prostor da spreminjajo stvari in delajo v dobro družbe in okolja. Bi se zemlja takoj pomladila.

No, koliko let imate še do poslovilca?

Tastari nočejo spustiti mladih naprej, tudi če bi šli pri 50ih v penzijo z jurja pokojnine. Delat hočejo, ker samo to poznajo, nimajo hobijev, počutijo se nekoristne, ne znajo preklopit iz tiste rutine. Večina, ne vsi. Od babic pa dedkov je bolj malo za družino, ne za otroke, ne za vnuke. Samo delat, delat. Žalostno.

Glej , povej mi koliko zagretih za delo najdeš med mladino, raje so na sociali in kolesarijo na novih kolesih ob Petkih, delo jim smrdi, za 900 pa že ne bom delal hočem 1500 ko bo dobil 1500 za to pa že ne bom delal, hočem več, sem raje na podpori.
40 let delavne dobe bi morala biti meja, delaš prej prej si v penzjonu, če nisi delal greš pa starostno pri 75 letih.
Ker po tvoje bi prišli v situacijo ko bi mladež do 36 leta študirala, 4 leta iskala službo, 10 let delala, se strinjam idealno za nekatere.
Trenutno imamo dober sistem, vsako delo šteje kdor že v srednji šoli začne z delom prek študenta ima lahko do konca študija nekaj let dobe, ima izkušnje ima kontakte , tak je takoj zaposljiv, zato še enkrat meja naj bo 40 let dobe, starostno pa 75 in konec.

Če vprašaš koliko imam do poslovilca??? Še 4 mesece. 🙂 Pa jih imam 55, sem pa kmalu začela delati. Delovnih let imam skoraj dovolj, malo še čakanja in zavoda, kjer nisem bila še nikoli v svoji karieri, pa bo. Penizija bo, kot bo, bo manj kot jurja, kmalu bo začelo kapljati še iz pokojninskega stebra, sicer pa veliko res ne potrebujem.

In da se ne veselim???!!! Oooo, pa še kako se veselim. Končno hribi, vrt, v miru vsak dan v miru kuhati kosilo, dolgi dopoldanski sprehodi, ko ni gneče …

Končno pravo življenje.


torej, v mladih letih, ko si še nabiraš izkušnje, greš na porodniško, rodiš otroka, in ko otrok toliko odraste, da je samostojen in ne rabiš več stalno letat na bolniško zaradi otroka, že v penzijo. Takrat postanejo delavci šele produktivni namreč…

Omogoči mi pogoje, pa grem takoj.


torej, v mladih letih, ko si še nabiraš izkušnje, greš na porodniško, rodiš otroka, in ko otrok toliko odraste, da je samostojen in ne rabiš več stalno letat na bolniško zaradi otroka, že v penzijo. Takrat postanejo delavci šele produktivni namreč…
[/quote]

No, no, ne rojevaš glih 20 let, da si 40 let na bolniški no. V povprečju vemo, da ženska rodi 2 otroka. Dve porodniški in nekaj let bolniških. Če rodiš pri 24, 25 si pri 32 že izven tega. Torej še 18 let čistega dela do 50.
Drugo, kar pozabljaš, pri 50. telo več ni mlado, pa ratajo žal bolniške zase, ne več za otroke.
Tretje, kar pozabljaš, mlada upokojenka je za mlado mamico tudi mlada babica, torej tiste, ki jih omenjaš ti in jaz v prvem odstavku, lahko bolj mirno gredo v službo, če prehlajenega otroka lahko popazi mlada babica.
So plusi in minusi, vendar vidim, da si za forsiranje poznega upokojevanja in verjetno še mlajše bitje, ki misli, da bo večno mlado in v formi. Ne bo. Ti garantiram.


Ne govori neumnosti. Jaz imam še 3 leta do penzije, imam 37 let delovne dobe. Če bi me pustili, bi šla predvčerajšnjim. Ne poznam nikogar, ki bi podaljševal dlje kot do konca meseca, če se mu je izteklo na 12. ali 22. Kr neki.


Tako je. Delajo še dlje, čeprav bi lahko šli v penzijo, ker drugega življenja ne poznajo! Kot praviš, niso vsi isti ampak večina jih pa je.
Ampak recimo od fizičnih delavcev, kaj več ne moreš pričakovati.

Res je žalostno, mladi pa nimajo možnost dobiti solidne službe ali pa sploh nima možnost dobiti službe (no morda kako občasno pobiranje zelenjave in podobno, ampak to ni nič).

Zato, ker mone pri 50 izgledajo stare 30, se tako tudi počutijo in imajo energije kot pri 20. In ti bi take ljudi v penzijo?

Očitno nimate pojma, kako deluje državna blagajna.:) Ne moremo si privoščiti toliko penzionistov, ker bi morali iz proračunskega denarja plačevati toliko za pokojnine, da za nič drugega ne bi ostalo. Iz istega razloga (zmanjšati odliv denarja iz proračuna) dajo možnost tistim, ki imajo že leta za penzijo, da podaljšajo delovno dobo. Ker ni keša, da bi vsem tem v pokoju plačevali pokojnine. Zato se vse skupaj vedno bolj daljša.

Nima veze to, kaj bi hoteli ali ne bi hoteli 50-letniki. Gre samo za zmanjšanje obremenitve proračuna. Za keš gre, po domače.


Kaj pa monovci?

Ne delat, ampak mešat meglo in se praskat po riti.

Taka delovna mesta nočemo zapustiti ”ta stari”. Edini, ki hočejo v penzije so uni pri privatnikih. Poslušaj mladič en. Jaz sem mogla kar do 40 leta delat pri raznih privatnikih, da sem končno dobila tako službo kot jo ti omenjaš, ”sedim, kofetkam, na državnih jaslih”, in zdaj iz te nočem it več. Plača ista a za pol manj dela in afne guncanja. Prej sem hotela v penzijo pri 50tih ja, a zdaj ti kar sanjaj. Tu mi je lepo in tukaj hočem ostati. Zdaj si ti na vrsti, da se vrtiš okrog nekih s.p. jev in d.o.o. jev in tam delaš. Pa če imaš srečo tudi ti prideš kofetkat j JU pri 35tih letih.


Kaj pa monovci?
[/quote]

Jaz iz šihta direkt na britof. Kakšna penzija lepo te prosim.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Ne delat, ampak mešat meglo in se praskat po riti.
[/quote]
Pa… pri velikih ritih je kar nekaj dela, da okrog prideš…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Uauu kakšna tema!! Zgleda so zapohancem na Metelkovi spet zmešali malo premočno mešanico.


Ne govori neumnosti. Jaz imam še 3 leta do penzije, imam 37 let delovne dobe. Če bi me pustili, bi šla predvčerajšnjim. Ne poznam nikogar, ki bi podaljševal dlje kot do konca meseca, če se mu je izteklo na 12. ali 22. Kr neki.
[/quote]

No jaz jih poznam kar nekaj kateri delajo v proizvodnji še po izpolnitvi formalnih pogojev za odhod v penzjon, dobijo vsak mesec neke procente penzjona pa še čas jim hitreje mine, jasno pa delajo v urejenem delavnem okolju , pri tujem delodajalcu, to ni naš sistem, tam se dela bolj počasi , umirjeno, kadi in kofetka pa se res samo ob pavzah. Dejansko ob takem delu bi tudi v proizvodnji lahko delal do sedemdesetega brez problema.

Ma ja in kaj še! Za vse socialce in migrante pa je denar?

Kdo vam pa brani, da se pred 50 prenehate delati? Aja, pokojnina podrazumeva, da nekdo drug dela za vaso pokojnino, lol.

New Report

Close