Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina URINSKE PREISKAVE – Izvid

URINSKE PREISKAVE – Izvid

Pozdravljeni,

ker je moj osebni zdravnik na dopustu, nadomestnega zdravnika pa ne uspem priklicati že zadnje 4 dni bi prosila samo za analizo svojega urinskega izvida.
Že en teden imam problem z urinom. Urin ima neprijeten vonj ter je nekako temnejše barve kot običajno. Po končanem urinarjenju pa imam občutek kot da bi me ponovno tiščalo. Pred letom dni sem imela vnetje mehurja (neboleče in pa znaki so bili skoraj enaki, razen tega tiščanja). Takrat so mi predpisali antibiotik Primotren, po katerem sem morala še dodatno dozo dobiti, saj se je takoj ponovilo in sem kasneje dobila informacijo, da obstaja nek drug antibiotik, kateri je bolj učinkovit nisem pa zasledila imena.

Danes sem šla samoplačniško opraviti urinske preiskave in dobila naslednji izvid:

U-pH 5,5
U-Proteini 0
U -Glukoza 0
U-Metilketoni 0
U-Urilinogen 0
U-Nitriti 0
U-Bilirubin 0
U-Relativna gostota 1,000
U-Levkociti – H 75
U-Eritrociti 5-10

Prosim če bi mi lahko samo razložili ta izvid. Na izvidu razen teh zadnjih dveh stvari mi vzporeden stolpec kaže da je vse v mejah normale. Ali je to pokazatelj da gre za vnetje mehurja in če je, kateri antibiotik priporočate (če je le možno da to ni Primotren)?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor.

Lp

Pozdravljeni, presvsem glede na težave, se mi zdi najbolj verjetno, da gre za vnetje spodnjih sečol, zdravila pa so na recept in boste morali do zdravnika (primotren je ena od možnosti pri vnetju sečil)
Lep pozdra

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close