Najdi forum

Nekadilka?

Pozdravljeni,

Z drugim januarjem sem nehala kaditi. Sedaj bo torej 6 mesec. Sem pridelala kr nekaj kg ampak to ni bistveno. Zanimivo mi je da se probala kadit enkrst. Po 3 mesecih sem skadila enega in po tem bruhala in bilo mi je grozno slabo. Ker. Očitno nisem. Imela dovol sem probala se 3x ampak vedno več. Kot enega dima nisem. Mogla ker mi je bil okus tako ogaben bljak prav ne morem verjet. Počutim se res srečno, ker mi je marsikdo reko da mu je zapaslao in je začel kadit nazaj. Sem pa kadila redno 15 let škatlico na dan. Prav ne morm verjet Kiro svinjarijo sm v sebe vdihovala. Je pa res da nism nikoli zares poskušala nehat. Sem se. Pa. Izobraževala nekaj dodatni in je bilo tolkokrat omenjeno kako slabo vpliva kajenje da mi je zgleda vstopilo v glavo. Ni mi bilo ekstra težko. Razen zaprtja drugih simptomov ni bilo. Morm povedat da sm. Prebrala knjigo od alana v preteklosti pa meni osebno ni hasnilo takrat.

Spoštovana!

Najprej zares iskrene čestitke, da vam je uspelo!!! S tem ste veliko naredili za svoje zdravje.

Zanimiva je vaša izkušnja s poskusom ponovnega kajenja. Kljub temu, da vam ni ponovno “zapasalo”, bi vam svetoval, da ne poskušate ponovno – lahko pa vam kdaj zopet “potegne” in boste ponovno padli v odvisnost. Tako pa vam zares želim, da vztrajate pri ne-kajenju in prepričan sem, da boste zmogli.

Vse dobro vam želim

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljeni
Minilo bo 9 mesecev, ko sem po 20 letih in kratkih neuspelih poskusih postala nekadilka. Glava mi je ob vsakem cigaretu sporocala, da naj preneham, zato tudi kajenje ni bil uzitek ampak samo zacaran krog v katerega sem bila ujeta. En dan je bilo vsega dovolj, poklicala sem stevilko na cigaretni skatlici, dobila v pomoc svetovalko, ki mie je telefonsko spremljala, pomagala na poti odvajanja in uspela. Ne recem, pridejo krize, tudi po 9 mesecih me zamika, ampak enistavno si recem, ne, nikoli vec in grem naprej. Vsem zelim, da uspe, tudi zase zeli, da nikoli ne bi vec bila te bitke.

Aljana, najlepša hvala za deljenje vaše izkušnje!!!

Vsekakor čestitke, da ste uspeli in me veseli, da vam je bila svetovalka na telefonu v pomoč, ker sem tudi koordinator te telefonske linije.

Želim, da ostanete nekadilka in prepričan sem, da boste! Samo ne pustite se malemu “hudičku”, ki se oglaša ob krizah. Niti enega ne smete prižgati in sem vesel, da vaše odločnosti.

Bodite dobro, lepo se imejte v teh (sicer čudnih COVID) decemberskih dneh in ostanite zdravi.

Tomaž

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.
Objava čaka odobritev

New Report

Close