Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina razna vprašanja

razna vprašanja

Lep večer!

a se pri nas da dobiti sirup s kodeinom in je to brez recepta kot v zda?

b če veš da boš operiran na slepič in se zmeniš s kirurgom, ti ga da domov za spomin?

c ali obstaja kakšna preiskava za hiperhidrozo in kaj po avadi, kako se postavi diagnoza?

d partner je vedno bil bolj suhe narave, a želodec se mu je očitno skrčil, ker se je tudi popek skrčil, se skorajda že skril, medtem ko je bil mlajši. je bil manj suh in je bil popek normlane oblike, sedaj pa skorajda niti luknje ni. kaj to pomeni? sicer sumim, da ima trakuljo ali gliste, ker ej tako suhi, namreč je velik mesojedec in tudi jajca rad jede, pa morda si kdaj ni dovolj dolgo skuhal oz. pržil, pekel… sicer skoz jede takšne, kar te redi, sedaj pa je suh, kot da je smrtno bolan.
pod pazduho pa ima še eno bezgavnko ali kaj bi naj bilo, torej eno manjšo, trdo bulico, kar ga sicer ne boli. k zdravniku nerad gre. kaj bi to naj bilo? sicer se počuti ok.

e kako to, da te enkrat v zd šiva zdravnik, drugič zaradi istega problema pa pošlje v bolnico, čeprav te je že nekoč ta zdravnik šival na istem mestu z manjšo poškodbo? zakaj ni reda, da ali te vedno pošlje v bolnico ali pa je dovolj pivanje v zd oz. v bolnico le v hujkših primerih, medtem ko v mojih 2 primerih je bila zgolj površinska poškodba. kar blesavo se počutim, da so me 1x v domačem zd šivali, drugič pa sem moral več 10 km zaradi tega v bolnico. ni ravno pošteno.

vnaprej hvala za odgovore. ln

a: da a na recept
b: ne
c: preiskave so namenjene predvsem izključevanju drugih vzrokov, ponavadi zgolj s pogovorom in običajnom pregledom.
d: popek pa želodec nista v neposredni povezavi a če je bolj suh, je popek v maščevje vgreznjen manj. Bezgavke po netu ne bo možno oceniti
e: zdravnik oceni od lokacije, globine poškodbe in možnosti poškodbe še tetiv, žil in živcev, če to lahko zašije sam ali potrebuje specializiranega zdravnika, pogosto je razlog tudi v obremenjenosti ambulante, ko si šivanj in podobnega enostavno zaradi gneče ne more privoščiti.
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close