Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje imate kaj prihrankov pri ccca 30-ih

imate kaj prihrankov pri ccca 30-ih

Službe so bolj tako tako za našo generacijo, tisti ki ima veze in se znajde še kaj dobi.
Kako ste vi kaj finančno, imate kaj prihranjeno, imate avto, živite v svojem stanovanju, ali v najemu….

Satara sem 32 let, imam avto vrednosti cca 6000€, na računu imam 25.000€.
Imam dva otroka, s partnerjem sva si uredila starejšo hišo, ki jo je podedoval on.

36 let samska lastnisko stanovanje in nov avto vreden 12.000 evrov. Moskega zal normalnega ne srecam ker vse zanima kolk kesa mam in kje delam po 2minutah po 5minutah se bi pa ze slatali. Jaz sem sita dram in tezav zato bom z takim ki bo me res prej spoznal in jaz njega in si vsez full cas zame. Ostali pa odpadajo ko knofi na hlacah

Hehe… pri 30-tih sem imel konkreten kredit za stanovanje, avto vreden cca. 20k€ in minus na TRR. Pri 35-tih pa se je slika že močno spremenila – kredit poplačan, prikolica na morju, novejši avto in večje stanovanje…
Žal mi je le, da nisem že pri 20-tih na življenje gledal tako kot danes.

Pri 33 sva kupila svoje stanovanje, vložila vse prihranke, imela kredit, star avto, bila brez prihrankov, 2 otroka, popoldansko delo. Pri 43 odplačan kredit, star avto, dva najstnika. Pri 50 stanovanje, garaža, vsak svoj avto, majhen vikend, razumne prihranke. Podedovala še nisva nič, niti ne rabiva.

36 let samska lastnisko stanovanje in nov avto vreden 12.000 evrov. Moskega zal normalnega ne srecam ker vse zanima kolk kesa mam in kje delam po 2minutah po 5minutah se bi pa ze slatali. Jaz sem sita dram in tezav zato bom z takim ki bo me res prej spoznal in jaz njega in si vsez full cas zame. Ostali pa odpadajo ko knofi na hlacah
[/quote]

Hehe… verjetno ostaneš sama, ker narobe izbiraš.

Lastniško stanovanje, še par jurjev za odplačat, na računu kakšnih deset. Avta pa ne štejem med prihranke.

Pri 27ih manjsa Marles tipska hisa, vrednost 114000eur, Danes vredno malo manj. Od takrat visimo na sociali, delat ne moremo, ker ni javnega prevoza v krogu 15km. Lastnega prevoza nimamo. Razen stirikolesnika.

star 44, lastno stanovanje vredno 485k, vikend na morju 270k, prihrankov v denarnih sredstvih okoli 650k. Brez kredita

vse skupaj cca miljon, hiša vikend podjetje, domačija ne šteje ker je od mojih pravnukov in njihovih potomcev, jaz sem samo skrbnik.

Deleži v podedovanih hišah, v katerih živijo ostali dediči. Na računu za 5-6 plač, če pride kriza.

Ker kupujem stanovanje pridno šparam v ta namen…imam nekje za polovico stanovanja (območje kjer je m2 1300-1500 eur)……Problem je ta, da ni nobene ponudbe in tako ne morem kupit nič….

stanovanjski problem rešen, premoženje se bliža predvidenemu znesku za upokojitev – 4% letno zmanjševanje teh sredstev, s tem da naša poraba ni ravno majhna.

starost okoli 50, kar bo ravno pravšnja starost za “upokojitev”

Denarja imam na strani več kot dovolj. Tudi če sedaj neham delati in živim naslednjih 45 let, bom preživel in to komot.

Hehe… verjetno ostaneš sama, ker narobe izbiraš.
[/quote]

Vem cesa nocem vec v lifu to je drama in stres in lazi. Samo zacuda se taki najbolj limajo name.

Se vedno v najemu, stara 39. Je pa res, da ze zadnjih 22 let zivim sama zase in da mi ni nikdar nihce podaril niti 100eur. Na strani cc 20 jurjev, avti vreden 17. Se par let sparanja pa kupim lastnisko stanovanje brez kredita. Trenutna nejemnina je ze vec let zelo zelo ugodna, zato sem najemnica. Avto pa ravnokar kupljen, nov. Jih menjujem na 10 let in ker imam ogromno km do sluzbe, se mi zdi smiselna poteza.

Nama s ženo, je do 40. uspelo odplačati kredit za stanovanje v vrednosti 120 tisočakov. Kupiti avto srednega razreda in prihraniti cca 100 tisočakov za hude čase.

Lahko bi prihranili več, vendar smo si privoščili kar nekaj počitnic….

ni hudega

33 in 39.
145m2 hiša z zemljo.
2 avtomobila skupaj vredna caa 15k.
10k prihrankov.
0k kredita.
2 otroka pod 8 let.
V prihranke gre zadnjih par let po 500 eur mesečno.
Ostalo v sprotne investicije v hišo in opremo.

A ste sami bogataši tukaj? Vidim, da sem med reveži. Kakšne imate plače? Pri nas gre vse sproti, nič ne prišparamo. Ne hodimo na pijačke, kavice, kuhamo doma, imava vsak svoj avto, oba skupi nista vredna 5000, vsako leto 1x dopust do 500 evrov. Imava 3 otroke, to je vse najino bogastvo.

pri 33ih imam na računu 109 000 evrov, stanujem v podjem niškem stanovanju. vse kar imam na računu, sem podedoval od babice. imam še 300×400 metrov gozda, tri vinograde. vse to nameravam prodat. najbolj bedno mi je, ker si bom mogel kupiti stanovanje s tem denarjem. tako več ne bo nobenga denarja, hkrati, ga pa nimam niti dovolj za nakup. mesečno zasližim 1100 eur

New Report

Close