Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Kako varčujete za penzijo?

Kako varčujete za penzijo?

Kam investirate, da bi na stara leta normalno živeli? Varčujete, gradite, šparovc?

Vsega po malo. Nekaj v šarovcu, to imamo sproti za potovanja. Zbiram dvoevrske kovance. Nekaj zbiram v dveh različnih zavarovalniških stebrih, nekaj malega od plače.

Tudi nimam sreče, da bi imela toliko odveč, da bi kupila dodatna stanovanja.

Ne razmišljam še o penziji. Imam pa srečo, da sem zaposlena v javni upravi, zame bo poskrbljeno. Slabše bo za tiste, ki so v gospodarstvu, zlasti tiste, ki so v turzimu ali gostinstvu, ki se sprašujejo, kako bodo dan preživeli.

Priznam, da za penzijo ne varčujem posebej. Upam, da bo pokojnina toliko visoka, da se bo dalo nekako živeti. Če bom seveda penzijco sploh dočakala. 😉

Če danes preračunam, koliko bom dobila čez 20 let, ko bom imela vse pogoje, da se upokojim se za glavo primem, ker ne bo niti toliko da bi stroške poravnala. Plače pa tudi nimam toliko, da bi varčevala. Dva šoloobvezna otroka in v gosodarski panogi, ki ne poskrbi za delavca, da bi investirala v kakšen varčevalni steber. Ne vem, kako bo, strah me je. Dvomim tudi, da se mi bo dalo delati, ko bom 70 in več. TUdi dediščine ne pričakujem veliko.

Ampak bomo že nekako, kaj se naj obremenjujem vnaprej.

Dobro vprašanje…v bistvu ne razmišljam, pa vem, da bi morala, stara sem 38 in počasi bo treba začet namenjat en del tudi temu. Sicer imam varčevanje, ampak ne v ta namen.

Ne razmišljam še o penziji. Imam pa srečo, da sem zaposlena v javni upravi, zame bo poskrbljeno. Slabše bo za tiste, ki so v gospodarstvu, zlasti tiste, ki so v turzimu ali gostinstvu, ki se sprašujejo, kako bodo dan preživeli.
[/quote]
Kako pa JU poskrbi za vas? Oprosti, ne vem…


Kako pa JU poskrbi za vas? Oprosti, ne vem…
[/quote]
Ja, ravno to sem hotela vprašati!
Sem na frišno v penziji, prej zaposlena v JU. Nisem se še navadila, da moram vsak evro dvakrat obrniti, preden ga zapravim. Dvomim, da bo JU v bodoče bolj širokogrudna do zaposlenih, kvečjemu manj.
Šparajte za penzion, na srce vam polagam!

ravno sem v tem nacrtovanju.
Malo preko zavarovalnice kot življenjsko zavarovanje, malo v zlatu, zanimam se zdaj za vzajemne sklade. Ne vem ali bi se lotila sama ali bi slq preko kaksenga zastopnika.
Nepremicnine se mi zdijo tvegane, sploh v tem casu in kot jama brez dna. V bistu veliko stane njihovo vzdrzevanje in na koncu si vec ali manj na istem.

Tudi mene zanimajo izkusnje drugih.

Kupujem delnice perspektivnih podjetji. Večino dividend reinvestiram.

Predvsem v prvem in drugem pokojninskem stebru, maksimalne zneske. Pričakujem da bo moja pokojnina krepko če 2.000 Eur.

Penzija bo, vendar bo skromna, sem izračunala. Raje sedaj zraven še malo potujem in se privoščim kakšen bolj konkreten dopust. Ko bom stara se mi itak ne bo dalo nikamor. Za osnovne stroške bo.

Odlično za ta plan. Potem pa imaš dobro plačao, da lahko tako plačuješ. Ali pa odličnega delodajalca.

Nepremičnina za oddajat, rentno varčevanje – tako da bo poleg penzije, če ta sploh bo, nekako šlo. Govorim teoretično, glede na sedanje razmere. Kaj bo čez 15 let, se mi pa niti ne sanja.

In spet, glede na trenutne razmere, mislim nehat delat pred pogoji za upokojitev in potem dobivat penzijo z malusi. Enako partner. Nekaj časa bo šlo tudi samo z najemninami in rento od rentnega varčevanja, sploh ker bodo otroci takrat finančno samostojni.

Varčevanje skladi in ostale pi zd ar ij e naj si država v rit vtakne.
Eno in edino je, da imaš nepremičnino ki jo oddajaš in to je to.
Namen imam oddajati po ceni ki jo bom sam določil in to nobenega ne sme nič brigat.
Od viška nepremičnin nobenega ne boli glava.

Zna biti, da takrat, ko boš v penzijonu, za 2k€ dobiš le hrane za 1 teden v trgovini.
Danes se ne gre več zanašati na institucionalno namesko vplačevanje za pokojnino.

Zna biti, da takrat, ko boš v penzijonu, za 2k€ dobiš le hrane za 1 teden v trgovini.
Danes se ne gre več zanašati na institucionalno namesko vplačevanje za pokojnino.
[/quote]

Še par let, ne bo tako hudo, ker drugače bodo drugi imeli samo za pol dneva hrane….

Kupil nepremičnino za oddajanje. Nekaj par tisoč eur pa pred 6 leti vložil v bitcoine in ethre. Če bi namesto tega vse vložil v slednje bi imel nekaj 10 mio eur, ampak po drugi strani – če bi bil vedež, ne bi bil revež:)))

Eno stanovanje oddajamo, drugo varčujemo v delnicah vecina farmacevtskih podjetij….

Ali ni vsako varčevanje že vnaprej usojeno na neuspeh? Pametni nalagajo… v špeh okoli pasu, maščobne blazinice na zadnji plati, stegnih, pivski trebuh?

New Report

Close