Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti Problem pri doseganju trde erekcije

Problem pri doseganju trde erekcije

Živjo,
Pred 4 dnevi sem imel sunkovite bolečine v spodnjem levem delu hrbta, ki pa so po 2 dneh minile(kamilični čaj je pomagal kot kaže). Od tistega dne pa imam problem z erekcijo. Namreč ne dosežem dovolj trde erekcije za penetracijo, kar me izredno muči. Ker dvomim da bi ti dve stvari se začele isti dan in ne bile povezane, me zanima kaj bi lahko to bilo ? Ledvični kamni ?ampak težave z erekcijo bi morale potem tudi miniti takrat ko je minila bolečina.
Prej v preteklosti teh problemov nisem imel, zato me to sedaj toliko bolj skrbi.
Sem aktiven vsakodnevno in star 30 let
Lp,
Problem

Spoštovani.
V kolikor se je bolečina pojavila zaradi ledvičnih kamnov, slednja je pogosto lokalizirana kot zelo huda in ostra bolečina na enem ali obeh straneh hrbtnega predla v višini ledvic, torej levo ali desno ali obojestransko takoj pod rebrnim lokom. Bolečino lahko povzroči t.i. pesek v ledvicah, ki se seli po sečnikih v sečni mehur. Lahko pa so tudi večji/manjši kamenčki. Odgovor na to je možen samo z ultrazvokom in laboratorijskim pregledom urina.
Teoretično bi lahko bil pojav bolečine povezan tudi z nesposobnostjo doseganja erekcije, ker obstaja “strah”, da bi se bolečine ali pojavila ali poslabšale. Oziroma, strah ped ponovitvijo bolečine je lahko tako močno prisoten, da centralno živčni sistem pravzaprav tvori inhibicijo pojava erekcije kot “zaščitni mehanizem”.
Druga razlaga pa je lahko tudi taka, da moški četudi smo zelo športno aktivni oziroma “fit”, se lahko srečamo s pojavom ne dovoljšnje/ne ustrezne erekcije. Ni razloga za skrb, kajti na ta pojav vpliva konglomerat različnih dejavnikov: stres, pretirani napori, nenaspanost, težave v službi itd.
V kolikor se bodo težave z erekcijo nadaljevale pa priporočam ustrezni pogovor o tem. glede na epidemiološko sliko v Sloveniji predvidevam odprtje ambulante konec tega meseca ali pa takoj v začetku meseca maja.
lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com

Pozdravljeni!

Star sem 18 let in pred parim dnem sem imel operacijo kolena, pri kateri sem dobil spinalno anestezijo. Po operaciji sem imel najprej težave z uriniranjem, nato pa sem ugotovil, da tudi erekcije ne morem več dobiti. Tudi zdaj, ko že lahko normalno uriniram, mi penis noče otrditi popolnoma. Ne glede na to, koliko ga dražim, ni dovolj otrdel za spolne odnose.
Je lahko za ta problem kriva spinalna anestezija?
Ob odpustu sem proti bolečinam dobil tudi tablete Zaldiar 37,5 g, ali imajo lahko tudi te tablete kakšen vzrok, ki bi lahko povzročal motnjo erekcije?

Spoštovani.
Pri pacientih, ki so bili operirani s pomočjo spinalne anestezije se lahko v določenih odstotkih pripetijo določene, vendar kratkotrajne težave, npr.: težave se pogosteje pojavljajo pri ženskah in pri bolnikih, ki so starejši od 55 let. Slednji so navajali mravljinčenje v spodnjih okončinah, vrtoglavico in slabostjo. Več si lahko preberete tudi na http://actamedbio.mf.um.si/03_amb_139_16.pdf

Kar se tiče zdravila Zalidiar so do sedaj znani naslednji stranski učinki:
REDKO:
albuminurija, amnezija, anafilaksa, angioedem, aritmija, ataksija, bolečina v prsih, bolečina v trebuhu, bruhanje, depresija dihanja, disfagija, dispepsija, dispneja, drhtenje, driska, hipertenzija, hipoprotrombinemijo, krvna diskrazija, krči, melena, motnje odvajanja urina, motnje v sposobnosti zaznavanja in občutenja, napadi panike, odvisnost, palpitacije, parestezija, itd.
POGOSTO:
bradikardija, depresija, dispneja, flatulenca, glavobol, halucinacije, motnje razpoloženja, motnje spanja, motnje teka, itd.

Nikjer ni zaslediti neposrednega delovanja na erektilno funkcijo.

Je potrebno tudi pomisliti, da vsak poseg v telo predstavlja stresogen vpliv. Na nekatere ima velik, spet na druge pa minorni vpliv.

Predvidevam, da v času rehabilitacije se bo tudi erektilna funkcija povrnila. V kolikor bodo težave perzistirale pa seveda svetujem konzultacijo z vašim operaterjem in urologom.

lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com

New Report

Close