Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Bolečine v prsih

Bolečine v prsih

Pozdravljeni,

stara sem 29 let in sem v 10 tednu nosečnosti, ki poteka normalno. Pred tremi dnevi se mi je ponoči v prsih pojavila ostra, zbadajoča bolečina, širila se je od zgornjega levega dela prsi. Bolečina ni povezana z dihanjem, tudi drugače sem zdrava. Bolečina je bila večja v ležečem položaju, zato sem dvignila vzglavje in je bilo čez nekaj časa bolje. Naslednji dan se bolečina ni pojavila, pojavila pa se je spet danes ponoči, močnejša kot prejšnji dan. Prav tako se je bolečina nekoliko zmanjšala, če sem se dvignila, oziroma je bilo bolje, ko sem vstala in hodila, ko pa sem se spet ulegla se je bolečina vrnila. Tokrat se je bolečina pojavila tudi v desnem predelu prsi, nekako tudi skozi hrbet in do neke mere sem opazila korelacijo med premikanjem in bolečino (če sem se sklonila, je zabolelo bolj).
Glede na trenutno stanje raznih prehladov in drugih obolenj se zaradi nosečnosti raje izogibam ambulantam, zato vas prosim za mnenje, je lahko bolečina nevarna ali gre za kakšno “vnetje katere izmed mišic v prsih”? Predvidevam, da zaradi določene povezanosti bolečine s premikanjem bolečina najbrž ni povezana z dihali ali srcem? Mi lahko svetujete kako bolečino odpraviti, oziroma ali lahko za omilitev bolečine spijem protibolečinsko tableto?

Najlepša hvala in lep pozdrav.

Dober dan,
po opisu je bolečina značilna za to, da izhaja iz mišice ali hrbtenice. Vsekakor ne iz pljuč ali srca. Lahko vzamete paracetamol (npr Lekadol).
LP
MK

Pozdravljeni,

hvala za tako hiter odgovor. Torej je rešitev v razgibavanju in bi bolečina morala miniti?

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,
hvala za tako hiter odgovor. Torej priporočate razgibavanje in bi morala bolečina sama izzveneti?

Lp,

A je minilo?
LP
MK

spoštovani!
Pišem vam, ker me je zelo strah.
v Februarju sem imela 10-14 dni bolečine v zgornjem delu trebuha(bolečina je stisnila-spustila).Šla sem k zdravniku. Pregled krvi ni kazal nič posebnega, le jetrni testi so bili povečani in me je dala na pregled za hepatitis(oboje negativno B,C).Dala me je na pregled za bakterijo, vendar so rekli, da ga lahko delam šele čez 3 tedne ,ker sem jemala zaviralce želodčne kisline. 13.3 sem bila naročena na UZ trebuha, ampak se je takrat začela epidemija CORONA in nisem šla. Zdravnica je sumila na GARSTRITIZ.

VMES – Konec Februarja sem zbolela za angino, 10 dni sem jemala antibiotik OSPEN in sem se pozdravila.
Nato se mi je vnel zob-dlesen in sem jemala Amoksiklaw 4 dni. Nekje v sredini Marca se me je začela lotevat rahla slabost, sploh če se vozim na desni strani v avtu kot sopotnik mi ni ok. Hkrati pa imam bolečine v prsnem košu, občutljivo dojko, ter bolečina na dotik pod levo lopatico-vključno z lopatico(ko se dotikam). Dojke sem pregledala in ni sprememb (vmes sem imela menstruacijo,ki je sedaj končana). Naj še omenim to, da sem pred nekaj dnevi tudi začela rahlo kašljat in včasih tudi kihnem. (kašelj ni krvav). Berem razne forume in sem že čisto prestrašena , da nimam kje raka pljuč. ( stara sem 34 let, sem nekadilka), ampak to ni pogoj. Bolečin v trebuhu sedaj nimam. Hvala za odgovor.

Dober dan,
takole na daljavo je težko vse te probleme zložiti v en koš. Gastritis je pogosta stvar, dela bolečine v trebuhu. slabost, ne pa bolečin na pritisk. Verjetno se je kaj stvari seštelo. Rak pljuč ne bi tako izgledal. Najbolj verjetno vas je poleg gastritisa zdelala kakšna viroza.
LP
MK

Spoštovani! Hvala vam za odgovor. Lahko, da se je nekaj stvari seštelo. Slabost je bila očitno posledica tsresa, saj mi je zdravnica predpisala helex in odkar ga jemljem slabosti več nimam. Vzeli so mi tudi kri in danes sem govorila z zdravnico. Test krvi je bp..tudi naredili so test reaktivnega proteina..vse bp..razen sedimentacija krvi je 25. ali je to razlog za preplah? Hvala

Dober večer,
lepo, da so se stvari sestavile. Sedimentacija 25 je čisto normalen izvid. Torej se lahko povsem pomirite. Nič nevarnega se ne dogaja z zdravjem.
LP
MK

Spoštovani,
Pojavlja se mi polečina v prsnem košu, ampak se mi zdi, da ne gre za pljuča ampak rebra. Bolj jo občutim zadaj in ob straneh, pa med lopaticami. Včasih imam občutek, da se začne v hrbtenici in potem razširi. boli nekaj minut, pa preneha in se spet ponovi.. Do zdaj se mi je to zgodilo 3x,vedno zvečer pred spanjem, zjutraj je bilo vse ok. Med bolečino diham normalno in tudi ne zaboli med vdihom/izdihom. Ko se mi je to prvič zgodilo sem šla takoj naslednji dan k zdravniku, pregledal mi je kri in poslušal pljuča, pa je bilo vse ok. Drugih simptomov nimam, je pa zelo neprijetna bolečina. Bi morala nazaj k zdravniku?

Dober dan,
mislim, da ni potrebe nazaj k zdravniku hoditi. Opis bolečine sugerira “utrujene mišice”, torej nič nenavadnega. Seveda, če bi se težave stopnjevale, potem je za narediti kontrolni pregled.
LP
MK

Dober dan,
prvi vtis je, da gre za bolečino, ki izvira iz mišic ali hrbtenice. Zanesljivo ne od srca ali pljuč. Lahko vzamete paracetamol (npr Lekadol).
Če bi se težave stopnjevale pa je seveda za obiskati zdravnika.
LP
MK

Pozdravljeni.. Do danes je bili dobro, brez bolecin.. Danes pa sem zjutraj cutila bolecino v zgornjem delu prsnice in to na pritisk..kot da bi kosti bolele. Dihanje je normalno in tudi vse ostalo. Muci me to, da je bilo bolece na pritisk in ob dvigovanju rok, ali stegovanju. Je pa polozaj prav na sredini in malo v levo desno po kosteh.. Sem se kar malo ustrasila,glede na polozaj bolecine, ampak glede na to da je dihanje in vse ostalo normalno, je tudi to lahko utrujenost misic, ali bi bilo lahko kaj drugega, bolj resnega.?

New Report

Close