Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Liposukcija ali abderoplastika

Liposukcija ali abderoplastika

Pozdravljeni.
Mi lahko, prosim, odgovorite na vprašanje, na podlagi česa se kot kirurg odločite ali boste pri pacientu opravili liposukcijo ali abderoplastiko.
Pred leti sem se namreč odločala za liposukcijo (takrat nevešča, neobveščena in s premalo informacijami). Zdelo se mi je, da bo to prava rešitev za moje težave. Kirurg, pri katerem sem bila na posvetu, je liposukcijo odsvetoval in mi predlagal abderoplastiko. Še danes se spomnim njegovih besed, ko je rekel, da je situacija takšna, da maščobnih oblog z mojega trebuha ne bo mogoče odstraniti s telovadbo (kar je bil moj prvoten plan). Dopuščam možnost, da mi je vse podrobno obrazložil, ampak se tega ne spomnim več. Kakorkoli… takrat se za poseg nisem odločila, ker se mi je zdelo, da bom z ustrezno prehrano in fizično aktivnostjo dosegla približno enak rezultat. Poleg vsega je moj mož takrat hudo zbolel, tako, da je bila ta moja težava še najmanj pomembna. No, in tu sem, 4 leta kasneje, fit, zdrava, v dobri fizični kondiciji, s povečano mišično maso. A nekakšen “obroč” okrog mojega trebuha ostaja. Gre za maščobne obloge, ki se začnejo pod popkom in končajo tam, kjer se noge dotikajo medenice (zelo strokovno, kajne). Ker si sedaj lahko rečem, da sem za odpravo tega problemskega območja sama naredila vse, kar je bilo v moji moči, bo potrebno poiskati dodatno “pomoč”. Sedaj pa: bi bila dovolj liposukcija ali bo treba na abderoplastiko. Vem, da boste težko odgovorili, saj me ne vidite. Me pa zanima, na kaj ste pri pacientu pozorni, ko npr. pride z idejo o liposukciji, vi pa mu predlagate abderoplastiko. Razlika v posegu je res velika. Glede na to, da sem stara 40 let, verjetno ne gre računati na to, da bo koža po liposukciji kar skočila na mesto, kjer je bila pred 10 leti. Ampak takšna kot sem, pa tudi ne morem biti, ker me to res moti.
Mi lahko, prosim, s strokovnega vidika, poveste, kaj je tisto, kar vašo odločitev z liposukcije prevesi v abderoplastiko?
Hvala lepa in lep pozdrav.

New Report

Close