Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina v predelu srca

Bolečina v predelu srca

Spoštovani,
že dalj časa čutim bolečino v predelu srca in na nasprotni strani, desno od srca (enkrat na eni strani, drugič na drugi). Je pa bolečina blaga, zbadajoča, pride in gre zelo hitro, me ne ovira pri vsakdanem življenju. Začelo se je nekaj mesecev nazaj, najprej je bilo parkrat na mesec, potem pa vse bolj pogosteje. Zadnje dva tedna je skoraj vsak dan, večkrat na dan.
Hkrati me je še ostro zbodlo na desni strani v spodnjem delu trebuha (nad bokom).
Nekaj časa sem prepisovala vse skupaj stresu oz. psoledicam stresa (lani junija sem doživela panični napad, nakar sem imela par mesecev precej stresno delo), sedaj pa sem stres zelo omejila. Mogoče velja omeniti, da sem konec novembra imela (sicer nepotrjeno) nekakšne vrste angino (glavobol, boleče grlo, belo-rumene lise na grlu (sem preverila pod lučko v ogledalu), vročina, zelen izcedek iz nosu), zaradi katere pa nisem šla k zdravniku, saj sta moja otroka (oba pod 3 leta) imela bakterijsko angino (oba sta dobila antibiotik) v istem času in sem bila z njima doma, nakar je zadeva pri meni minila v roku 3-5 dni. Se mi je pa par tednov kasneje za praznike ponovil zelen izcedek iz nosu, ki je tudi minil sam od sebe (sem brala na viziti da zelen izcedek pomen vnetje v telesu, ki ga povzročajo bakterije?).
Sedaj ne vem pri čem sem, ali bo zadeva minila, ali je trajna posledica stresaki semga doživljala, ali pa je znak da se pripravlja kaj bolj resnega?
Dodatne informacije: stara sem 29 let, nekaj kilogramov čez IBM (160cm, 71kg). Pritisk si merim in je normalen. Sem pa v zadnjem letu bolj bolna kot sem vajena. Ponavadi sem imela 1 prehlad na leto, ali pa še to ne, odkar pa imam otroke mi je imunski sistem zelo padel, v zadnjih 12 mesecih sem že četrtič bolna (trenutno me ravnokar mineva prehlad).
Kaj bi mi svetovali? V zadnjem času me kar skrbi kaj bo z mojim zdravjem.
Najlepša hvala in lep dan vam želim,
Katarina

Zdravo Katarina, sori za zamudo pri odgovoru. Tisto z zbadanjem mi deluje bolj kot mišična bolečina in predvidevam, da bo izginila sama, ko se nehate ukvarjati z njo. Gnojen izcedek ni nujno znak bakterijske okužbe in iz nosu ga pogosto vidimo pri povsem navadnih virusnih prehladih. Stres gotovo vpliva na imunski sistem, še bolj pa na zbolevanje lahko vplivajo otroci, ki nam domov uvozijo vsesorte mikrobe, ki se potem naselijo na nas. So pa leta, ko smo bolni velikokrat in leta, ko nismo sploh, zato si iz stevilnih prehladov ne bi delal hipotez o slabem zdravju. Kmalu bo pomlad in vse bo bolje 😉
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close