Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vibriranje in brenčanje v prsnem košu

Vibriranje in brenčanje v prsnem košu

Pozdravljeni,
že več let se mi občasno (po mesec ali dva) pojavlja občutek brenčanja v levem predelu prsnega koša, tako podobno vibriranju mobilnega telefona, da včasih mislim, da sem prejel klic in že iščem telefon po prsnem žepu bunde. Bzzzzzzzzzzz, bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….in to traja potem kakšnih 10-30 sekund, nakar utihne za kakšno uro. Potem pa spet. In tako cele dni, tedne, včasih po mesec ali več.
Nobenih spremljevalnih bolečin, nelagodja, vrtoglavice, nobenega ščipanja ali bolečine, NI povezano z vdihom ali izdihom, NI povezano s premikanjem.
Še najbolj se mi zdi povezano s kakšnim predhodnim prehladom, pa še to ne vedno.

Testiranje na biciklu z aerobno meritvijo na Golniku sem prestal BP. Star sem 50 in malo čez. Kaditi sem nehal pred par leti. Imam pa od malega bradikardijo, pulz normalno med 50 in 60. Moja zdravnica nima pojma, če ji vztrajno tečnarim, začneva razmislek o antidepresivih.

Imate vi kakšno idejo, kaj je to vibriranje in ali je nevarno, ali pa ga pač lahko ignoriram in živim z njim še 100 let?

Zdravo, gre enostavno za trzanje mišic, pride, gre, pride spet, ne boli, bolj ko razmišljamo o tem, več tega je. Ignorirajte in se ne sekirajte, to je nekaj, kar pač je
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

najlepša hvala za pomirjujoč odgovor. Upam, da tudi komu drugemu odplakne skrbi.

Glavno, da je kaj pomagalo 😉
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close