Najdi forum

Preskok srca & nizek utrip

Pozdravljeni,

Stara sem 33 let in normalne telesne teze. Kar se tice tlaka ga imam okrog 105/ 80 ce je dober dan, tudi malo vec 😊
Predem zacnem bi rada povedala, da trpim ze tretjic za depresijo, anksioznostjo, napadi panike itd… zdravim se s SSRI in Temesto ( zivim v tujini zato mogoce „neznano“ zdravilo)

Ker sem clovek, ki je zelo strahopeten in se nenehno sekira bi prosila za malo pomoci oz. objektivno mnenje.

Dopust sem prezivela z partnerjem v Egiptu. Po 3 dneh sem dobila grozen napad panike zaradi „oporecne vode, bakterij itd“ na koncu sem dejansko dobila bakterijo E.coli in sem zaradi nje pristala v zdravstveni oskrbi, kar me je v moji situaciji pokoncalo.

Zacele so se mi dogajati cudne stvari kot:
– bolecine v misicah predvsem desna noga
– omrtvelost, mravljincenje v rokah predvsem dlaneh
– omotica, derealizacija
– pri spanju, ko imam nizek utrip (53) kot nekaksen elektrosok od katerega se takoj prebudim ( utrip se ne zvisa kaj dosti dokler se ne vstanem). Tak utrip imam tudi cez dan in imam obcutek da sem omoticna in bom izgubila zavest (z sportom se trenutno ne ukvarjam zaradi vrtoglavic in panicnih napadov)
– ob stanju (5min )utrip 130, dokler ne dobim obcutka nezavesti
– preskok srca minimalno 2x dnevno

Naj povem, da mi je osebni zdravnik po pregledu krvi ugotovil malenkost povecane levkocite. Zaradi neznosnega pocutja cakam se na EKG rezultat in ponovne rezultate krvi, ki ga dobim naslednji teden.
Vem, da je zelo tezko brez konkretnih rezultatov ampak bi vas vseeno prosila za mnenje.

Hvala, lp B*

Spoštovani,

na podlagi vašega zapisa sumin, da je okužba podrla ravnovesje imunskega sistema. Povišanje levkocitov lahko kaže na kronično vnetje. Glede okužbe z bakterijo e-coli bi se bilo morda dobro obrniti na specialista infektologa, prav tako vam priporočam tudi obisk imunologa. Glede simptomov povišanega krvnega tlaka in sprememb srčnega utripa je potrebno poudariti, da gre zgolj za posledice, vzrok pa tiči drugje.
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close