Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Nesimetricnost implantantov

Nesimetricnost implantantov

Pozdravljeni,
operacijo povecanja dojk sem opravila septembra 2018. Vstavljeni so okrogli 300ml Mentor promise implantanti, pod misicno ovojnico. Takoj po operaciji je bila vidna nesimetricnost. Torej levi implantant je cca 2 cm nizje kot desni. Zaradi tega je tudi zgornja polobla bolj prazna, razlika je tudi vidna pri bradavicah.
Naceloma sem z desno dojko zadovoljna, tudi velikost mi ustreza.
Z kirurgom sem se ze posvetovala. Predlaga dvig levega implantanta, zgornjo poloblo bi dopolnil z lastnim mascobnim tkivom in pa na desni dojki bi bradavicni kolobar zmanjsal, ker je zaradi dojenja “razvlecen”. Sama opazam da v bistvu ko implantant sama potisnem navzgor je ubistvu dojka veliko bolj podobna desni. Zgornji del se ravno prav zapolni in pa bradavica pride v istem nivoju kot desna. Celo malo bolj se raztegne, tako da sta dojki precej simetricni.
Naj dodam da sta bili tudi pred operacijo, zaradi dojenja, dojki rahlo nesimetricni. Kar pa ne spreminja dejstva da je levi implantant postavljen obcutno nizje.
Bi bilo mozno opraviti samo dvig implantanta?
Zanima me tudi ce ne pride do komplikacij ali je potrebno implantante menjati, ali lahko omenjeni implantanti zdrzijo dozivljensko?

Hvala.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni, gre za specifično vprašanje, ki je vezano na vašo unikatno situacijo. Pravilno, da ste se posvetovali z vašim kirurgom, ki je omenil vse posege, ki bi vam povrnili simetrijo. Menim, da ste na pravi poti in boste vašo težavo dobro rešili. Postopki, ki vam jih je kirurg predlagal, so na mestu, težko pa preko spleta sodim, ali se da katerega izmed delov izpustiti.

Lep pozdrav,
Igor Višnjar, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
MedvedVišnjar estetska klinika

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si

New Report

Close