Najdi forum

Ženska, 50+ let.
Oktobra, po pretečenem malem maratonu (ne prvem) me je pričelo boleti v peti (ob strani) na levi nogi. Na dotik popolnoma neboleče, pri hoji, dokler ne pridem na “delovno temperaturo” pa boli. Pekoče. Privoščila sem si dobre tri tedne popolnega počitka (nobenega teka, naprezanja, odvečne hoje). Včeraj sem šla prvič tečt… prvih 100, 200 metrov z bolečinami, potem zelo rahle. Ves čas sem bila nekje v “pričakovanju” bolečine. Verjetno sem tekla nesproščeno, saj me je po petih kilometrih in pol “zategnilo” v predelu stegna – tik pod ritnico. Komaj sem pretekla še zadnjih pol kilometra.
Zvečer sem boleča mesta ogrevala z infra rdečo lučko, namazala z naklofenom … bolečina je vedno hujša. V stegnu in tudi peta kar močno boli.
Rada tečem in tek potrebujem.
Kaj mi je storiti?

Mineva skoraj dva tedna … bolečina v ritnici popustila zelo hitro (dva dni); peta pa … boli. Dokler se ne ogrejem … tri, štiri minute hoje … šepam (skoraj letom primerno 🙂 ); potem pa bolečina izgine, če se ustavim in predolgo “čvekam” pa hojo spet začnem z bolečinami.
V službi opravljam delo sede; in 20, 30 x na dan se dvignem … tolikokrat začnem korak z bolečino. Včasih je bolečina tako huda, da obnemim. Zjutraj se iz spalnice spustim v pritličje le tako, da grem po prstih in se naslanjam na ograjo.
Na dotik peta ni vroča, tu in tam na dotik (ne zmeraj) zatipam bolečino “nekje notri”, nič kaj alarmantnega. Pri hoji pa boli ko sam hudič.

Pozdravljeni,

za neprijetne občutke na področju stopala je možnih veliko različnih vzrokov. Velikokrat je vzrok preobremenjenost oziroma poškodba, lahko tudi manjša. Največkrat gre za poškodbo vezivnega tkiva, r.j. tedinitis stopala.
V novejšem sporočilu navajate, da je poleg bolečine v stopalu prisotna tudi bolečina v ritnici, kar bi lahko pomenilo, da prihaja do draženja korenine S1 v ledvenem delu hrbtenice. Morda gre za kombinirano stanje, ni pa nujno. Stopalo lahko celo boli zaradi sprememb v ledvenem delu in obratno, torej prihaja do porušenega gibalnega stereotipa. Simptomi, ki jih opisujete, kažejo na tendinozo transverzalnega ligamenta. Za natančen nasvet glede stanja in možnosti zdravljenja pa bi morali opraviti klinični pregled. Nanj se lahko naročite v eni izmed naših ordinacij. V kolikor bomo za postavitev diagnoze potrebovali še dodatne preiskave, vas bomo nanje napotili.
https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close