Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Breast implant illness

Breast implant illness

Spoštovani,
Že nekja časa razmišljam o povečanju dojk. Zadnje mesece pa ne vem kako, do mene pride vse več objav o tem, kako so ženske po svetu zbolele po povečanju. Vse sorte težav se je pojavilo, od manjših pa do res hudih ( cele so v nekih flekih, blazno porejene, veliko tega). Nisem želela preveč brat… Obstajajo cele insta in fb skupine, ki so totalna antipropaganda za povečanje.. Sekta že skoraj…
Kaj menite vi?

Hvala
M.

Pozdravljeni,
izraz Breast Implant Ilness obsega skupek raznovrstnih simptomov in težav, ki jih navajajo nekatere posameznice, ki so opravile povečavo prsi z vsadki.
V zadnjem času je v medijih ter na socialnih omrežjih možno zaslediti povečano število podobnih težav, ki naj bi bili povezani z vsadki.
Silikon je element, ki v naravi obstaja v kristalni silika obliki, najdemo jo v pesku in kamnu, za katero je bilo dokazano, da aktivira imunski sistem in lahko povzroči/poslabša sistemsko sklerozo npr pri zidarjih, ki so veliko v stiku z gradbenim materialom.
Silikon, ki se uporablja pri prsnih vsadkih, je drugačen, in do danes ni dokazov, da bi povzročal tovrstno bolezen ali težave.
Silikon, iz katerih so izdelani vsadki, v naravi ne obstaja in je izdelan s hidroksilacijo silike iz polidimetilsiloksana. Silikon, namenjen za uporabo v medicini, je brez antioksidantov, barvil ali plastifikatorjev. Trenutno v Ameriki potekajo obširne raziskave v smislu ugotavljanja povezave omenjenih težav z vsadki.

Vsekakor je omenjene simptome potrebno vzeti resno, zato priporočamo, da se o težavah, če nastopijo, pogovorite s svojim izbranim kirurgom.
Več si lahko preberete v naslednjem članku:
https://www.surgery.org/sites/default/files/downloads/BII-Talking-Points-FINAL-1.15.19.pdf

Lep pozdrav,
Igor Višnjar, dr.med.
Nevio Medved, dr. med.

MedvedVišnjar estetska klinika

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si

New Report

Close