Najdi forum

Bolecina med lopaticami

Pozdravljeni, na vas se ovračam zaradi mojih tezav, ki me pestijo zadnja 2 meseca in sicer me zbada med lopaticama in to samo za par sekund in popusti to se mi zgodi veckrat dnevno, bolecina je na lestvici do 10 recimo 7/8 vcasih mocneje, vcasih malo manj je ostra pride naenkrat neodvisno od polozaja, tudi leze ampak ni stalna.
Osebna zdravnica je mnenja, da je misicno skeletna in je ni posebej opredeljevala, ker sem zadnje pol leta opravila rtg vratne in torokalne hrebtenice (zaradi bolecin v zg. delu hrebtenice in pritiska v vratni hrebtenici) in so bili izvidi normalni nisem imela drugih preiskav.
Ta bolecina je cisto drugacna od obicajne bolecine, ki me je pestila zato si neznam razloziti kaj bi jo povzrocalo zgleda kot bi mi od znotraj spikalo oz zbodlo in bi vas res prosila, ce bi mogoce vedeli kaj lahko povzroca tako bolecino.
Stara sem 36 let in imam 4 otroke od zadnjega poroda je 1leto, imam tudi tezave z hitrimi in neenakomernimi utripi srca in cakam na holter bila sem tudi na ultrazvoku srca v nosecnosti in je bil uredu.
Zahvaljujem se vam za odgovore in vas lepo pozdravljam!

Pozdravljeni,

težave, ki jih opisujete, skoraj zagotovo izvirajo iz sprememb vratnega dela hrbtenice. Kljub temu, da je bil izvid vratnega dela brez posebnosti, to ne pomeni, da sprememb ni. Lahko so tako minimalne, da jih izvid sam ne opisuje, so pa vidne na slikah, zato bi bil obvezen pregled s slikami, ki ste jih prejeli na CD-ju.
Pogosto namreč stopnja izrazitosti sprememb ne sovpada s stopnjo težav, predvsem v vratnem delu hrbtenice (minimalne spremembe lahko pozvročajo velike težave).
Za natančen nasvet glede vzroka težav in posledično zdravljenja, bi morali opraviti klinični pregled. S tehnikami manualne medicine sicer uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close