Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Bolecine v pljučih? pri globokem vdihu

Bolecine v pljučih? pri globokem vdihu

Sem star 18 let in kadim že 4 mesce popvprečno do 3 cigarete na dan. Nisem že kadil 2 tedna. Ko globoko vdihnem me zaboli v desnih prsih občutek koda v pljučih. Ponovadi ko čisto porovnano stojim ali sedim in globoko vdihnem nimam takih bolečin. Ko pa ležim ali ne porovnano stojim ali sedim in globoko vdihnem se pa čuti. Če normalno diham se nič ne čuti, ali če se smejim ali presilno zakašljam. Sicer pa ne kašljam. Te bolečine sem začutil pred prebližno enim mescem. Ali je to znak pljučnega raka ali posledica grdega sedenja/ležanja?

Dober dan,
zanesljivo to ni zaradi morebitnega pljučnega raka. Opis je značilen za kostno-mišični vzrok, torej slaba drža.
LP
MK

Pozdravljeni. Star sem 38 let in zadnje mesec in pol se mi pojavlja občutek pomanjkanja zraka pri vdihu in bolečina na desni strani prsnega koša. Bil sem sicer na pulmološkem pregledu pred 2 leti zaradi zadihanosti ampak ni bilo opaziti nikakršnih odstopanj od dihanja. Ta občutek pomanjkanja zraka je res moteč, imam doma tudi oximeter in ne prikaže nikakršnega pomanjkanja kisika v krvi. Prosim za vaše mnenje. V službi imam sicer pisarniško delo in večino časa sedim za računalnikom. Fizično glih nisem preveč aktiven , razen tekanje z otroki in igranje. Sicer imam normalno težo za svojo višino… Zahvaljujem se vam za vaš odvovor.

Dober dan,
kaj naj rečem? Do zdravnika je za stopiti, da se naredi pregled. Kar tako na pamet ne morem reči, da vam nič ni. Oksimetrija je zelo malo občutljiva preiskava, patološke vrednosti se ugotovi samo pri zelo napredovalih pljučnih boleznih.
LP
MK

Pred nedavnim so možu postavili diagnozo KOPB . Razlog za obisk pri pulmologu je bil kašelj z izplunkom pomešanim z krvjo . Pljučna slika je bila v redu brez posebnosti . Predpisali so mu zdravila Ultibro in Berodual , vendar ko hropi in potem izkašlja je še vedno sluz pomešana z krvjo . Naročen je tudi na CT . Kaj bi bil vzrok temu ? Lep pozdrav in hvala za odgovor

Dober dan,
verjetno so gospodu naredili tudi rentgensko sliko pljuč. Ali je na sliki bilo kaj sprememb? Kadar se pri kadilcu v izpljunku pojavi kri, se najprej naredi preiskave, da se vidi ali je v pljučih morda rak. Če tega ni, potem se išče morebitne bronhiektazije, torej zaradi vnetja okvarjene in razširjene bronhije.
Ultibro je zdravilo, ki naj bi pri KOPB olaljšalo težko dihanje. To ni zdravilo, ki bi vplivalo na izkašljevanje krvi.
LP
MK

Rendgenska slika pljuč je bila brez posebnosti , vendar so ga še naročili za CT , ki ga ima v decembru . Hvala za hiter odgovor . LP Klara

To je pravilno. CT je bolj natančen, včasih se kakšna stvar na navadnem rentgenogramu skrije. Pokaže tudi nekatere bolezni, ki jih rentgenogram ne more pokazati (npr bronhiektazije).
LP
MK

New Report

Close