Najdi forum

Pozdravljeni.

Stara sem 36 let in imam že dve leti bolečine v križu samo na desni strani. Začele so se postopoma in so postajale vedno bolj moteče. Ko se je to začelo, se mi je pojavilo tudi pogostejše uriniranje kot običajno. Včasih me tišči na vodo tudi, če pijem malo.

MRI lumbalno-sakralne hrbtenice je pokazala:

Standardne sekvence.
Lordoza je primerna, nakazana dekstrokonveksna deviacija. Signali diskov so primerni. Višine i.v. prostorov so ohranjene. Manjše Schmorlove hernije. Začetne degenerativne spremembe malih sklepov. Signal module je primeren.
L4-L5:
Nakazana koncentrična protruzija. Diskretno ožja recesusa in foramna.
Mnenje: nakazana zožitev L4-L5 brez pomembnih utesnitev.

Kakšno je vaše mnenje?
Hvala.

Spoštovani,

izvid kaže na znake bolečin zaradi t.i. dekstrokonveksne deviacije. Gre za nepravilno ukrivljenost hrbtenice, ki jo le-ta razvije, da bi zmanjšala pritisk na razdražen živec (t.i. protibolečinska drža). Schmorlove hernije so dedna posebnost, ki ne povroča simptomatike. Težave z odvajanjem vode s spremembami hrbtenice po vsej verjetnosti niso povezane.
Na podlagi opisa vaših težav in vsebine izvida z precejšnjo verjetnostjo predvidevam, da gre za draženje korenine L5 v prostoru L4-L5. S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Obrabnih sprememb, ki so v vašem primeru ledvenem delu hrbtenice že nastale, sicer ne moremo odpraviti, lahko pa uspešno ozdravimo simptome, ki se ob tem pojavljajo ter upočasnimo njihovo napredovanje.
Vabljeni na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj pa poleg izvida prinesite tudi slike:
https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close