Najdi forum

ravnanje okolice

Pozdravljeni,
v kratkem imamo namen ravnati zemljo okoli hise-hisa je na eni strani skoraj 1,7 m v zemlji in je problem vlaga. za hiso pa imamo tudi kar nekaj travnika ampak povsod klanec in bomo z ravnanjem zemlje pridobili veliko prostora. Sedaj pa me zanima kam se lahko obrnem za informacijo o kakrsnih koli potrebnih dovoljenjih za ravnanje in koliko od meje soseda lahko delamo?
sosed na katerega mejimo je kar precej tezaven in bi pred zacetkom del rada imela vse kar potrebujem..
hvala za odgovore in lep pozdrav

Veliko pove prostorski akt (lokacijska informacija na vaši Občini), ostalo je potrebno upoštevati tudi Uredbo o razvrščanju objektov.
Pomembne so višinske razlike na določeni razdalji in predvsem vpliv vaših del na soseda, odvodnjavanje, morebitna škarpa itd. Višine so dovoljene različno po občinah.
Lahko prijavite tudi kot pripravljalna dela ali pdobno po novi zakonodaji, a skladno z zgoraj opisanim.

najlepša hvala za odgovor. Potem najbolje, da začnem na občini in nato dalje, če bo potrebno še kam. Za odvodnjavanje bomo poskrbeli, škarpe zaenkart ne bo. Tudi z deli ne bomo prišli bližje kot 1m do njegove meje ali ceste. Gre se mi predvsem za to, da imam tudi vsa potrebna dovoljenja v kolikor jih potrebujem. Seveda pa tudi podatek, koliko se lahko približamo meji brez njegovega soglasja.

New Report

Close