Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pritisk v ušesu

Pritisk v ušesu

Ta teden sem bila na morju, ko se mi je zamasilo uho. Mislila sem da gre za vodo v usesu ter kupila cerustop in normison. Nic od tega ni pomagalo..
Danes sem odsla k osebnemu zdravniku, ki mi je pregledal usesa. Razlozila sem da imam desnega zamasenega ze 5 dni ter da se je podoben obcutek pojavil v levem (ne tako mocan kot v desnem). Po pregledu je povedal da imam levega zamasenega, desnega pa cistega.
Izpiral mi je samo levo uho.
Kako je mozno da je desno cisto, ceprav je obcutek v usesih sedaj se vedno isti.
Ne slisim dobro, obcutek je kot da uho ne uravnava pritiska.
Ko zaprem nos in pihnem cutim popravek ampak takoj ko spustim nos je spet po starem.
Nevem kaj narediti?

Glede na vaš opis je lahko
– vnetje kože zunanjega sluhovoda – ponavadi tudi boli, lahko je prisoten izcedek. Zdravi se s kombinacijo kortikosteroidnih in antibiotičnih kapljic / mazila na traku.
– glivično vnetje kože zunanjega sluhovoda – očisti se sluhovod, odstrani odmrlo kožo, posuši kožo in uporabi borovo kislino v prahu ali pa Normison
– slabše delovanje Evstahijevih tub zaradi blagega prehlada, refluksa želodčne kisline. pomagajo dekongestivne kapljice za nos 5 dni 3×2. Večkrat izenačite pritisk.

če so še teažve, ponovno obiščite vašega zdravnika, ki se bo odločil o napotitvi k ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close