Najdi forum

Bolečine v hrbtenici in nogi

Pozdravljeni,

Ze dolgo casa imam obcasno bolecine v hrbtenici, po navadi v spodnjem delu. Pred 8. meseci me je bolelo v krizu / kriznici, ne znam niti dolociti,kje tocno. Vretenca med medenico. Potem mi je takrat maser malo omilil in povedal, da imam zategnjeno ritno misico. Potem ne bilo boljse.

Sedaj me pa ze kaksen mesec zopet boli na istem mestu, s tem da se je bolecina preselila v levo nogo. Boli me malo pod kolenom,mogoce v kosti, nisem prepricana, ko masiram meča, se mi zdi da me tudi tam boli in pa okoli gleznja, ahilove tetive, vcasih peta, danes celo prsti na nogah. Naj povem,da vsak dan dvigujem 12 – kilogramskega sina, se sklanjam, dvigujem,morda nimam niti vzmetnice prave, a skrb po cem hujsem ostaja.

Okoli kriza je razboleno, prav tako okoli gleznja, okoli kolena obcasna topa bolecina. Se to povezuje?

Vcasih vzamem lekadole, nimam obcutka, da pomaga. Bolecina no huda, je pa motecanin ves cas razmisljam o njej. Je tam. Pomaga grelna konjska mast. Vsaj bolecine ne cutim, dokler ucinek kreme ne popusti.

Cez en mesec imam fiziatra, do takrat zelim bolecine olajsati in se potolaziti, da ni kaj hujsega.

Kaj mislite, kaj bi lahko bilo?
Stara sem 30, od poroda imam se 10 kg viska, obcutek teze imam na petah, nekadilka, naceloma zdrava, pred meseci podivjana scitnica, a le zaradi poroda.

Naj se dodam, da imam zjutraj tezke noge,obcutek zateklosti, a noge niso zatekle. Prvih nekaj korakov je “slonjih” nerodnih. Lahko hodim, tudi na dolge sprehode, tezje sedim, ni bolecine ampak bolj take..kako naj opisem – kot obcutek nestrpnosti z mravljinci. Delam raztezne vajenin ponoci ne boli.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

glede na to, da se bolečina seli v nogo, je velika verjetnost, da gre za t.i. reflektorni sindrom sprememb v ledvenem delu hrbtenice.
Brez kakršne koli diagnostike vam težko podam konkreten nasvet. Lahko, da gre za katero od oblik išialgije, lahko, da gre za razraženost enega ali več živčnih pletežev v predelu ledvenega dela hrbtenice, lahko, da gre zgolj za močno napetost mišic v tem delu.
Za bolj natančen nasvet bi morali opraviti pregled, po potrebi bi vas poslali tudi na nadaljnjo diagnostiko (slikanje RTG ali MRI).
Sicer s tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close