Najdi forum

Koleno, pogačica

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje. 14 dni nazaj sva na nogometni tekmi udarila skupaj s koleni oz. na vrhu ko je pogačica. Bolečine ni bila razen malo od udarca, ki me med tekmo ni oviralo. Po tem sem imel pred prejšnji teden kar naporen poleg službe in dela doma na kmetiji, 3x trening vseskozi v fizičnem pogonu zadeve nisem čutil edino kar je bilo opaziti na vrhu pogačice malo podplutba, vendar koleno ni bilo zateklo in me tudi ni oviralo. Po tekmi prejšnjo soboto tudi brez težav na turnirju. V četrtek prejšnji pa sem na tekmi malo čutil med tekmo na vrhu pogačice rahlo bolečino, ki pa me ni ovirala. V sredo sem doma delal tudi eno delo kjer sem bil v hribu navzdol večinoma na svoji stojni nogi – košnja z nitkarico navzdol. Zato sem začel premišljevati, da je mogoče prišlo ker je bil tak naporen teden do preobremenitve in do pojava skakalno koleno? Ker nisem imel posebnih bolečin ali otekanj. Sem pa imel pred leti operacijo križne vezi in tudi kasneje meniskusa. Od četrtka sem bolj počival, v soboto sem odšel na kolo kjer ni bilo težav, včeraj pa tudi na treningu povsem normalno obdelal trening, je pa res, da zaradi preteklih poškodb je bilo veliko v glavi in psihi. Zanima me ali je možno, da bi se meniskus poškodoval, pa da bi še vedno lahko delal na polno brez bolečin? Ker ko se spomnim poškodbe ko mi je počil, da sem v kolenu zaslišal premik ter potem poseben občutek kolena. Drugače hodim brez problema, pokrčim brez zatikanja, ne čutim kakih posebnosti. Edino pri počepu čutim res kako bi rekel mogoče tak blagi pritisk pod pogačico malo na strani pa tudi ne vedno.

Prosim za mnenje. Ali je mogoče samo strah odveč in je bila preobremenjenost kolena? Ker kar sem čutil sem največ čutil po hoji po stopnicah navzdol kak dan potem pa ne več.

Za odgovor in informacije se vam že vnaprej zahvaljujem.

Pozdravljeni!

Glede na navedeno mislim, da je strah pred poškodbo meniskusa odveč. Ravno tako mislim, da ste si diagnozo že dobro postavili sami.

Verjetno je pb udarcu in močnem obremenjevanju prišlo do preobremenitve tkiv na vršku pogačice. Svetujem predvsem prilagoditev obremenitev, v kolikor se predel razboli masažo z ledom ter nesteroidne antirevmatike, v primeru, da bi bolečine postajale hujše in vas ovirale pri aktivnosti pa le obiščite zdravnika in opravite rentgen, da se izključi kakšna manjša poka vrška pogačice.

Zaenkrat torej kar brez strahu in zmerno!

Lp, Klemen Aleš Pilih

Najlepša hvala za odgovor. Zadeva zaenkrat res poteka brez težav in tudi ni kakšnih bolečin. Kot ste povedali se bo pa videlo ob obremenitvah ali je zadeva izginila, drugače pa bom odšel na pregled.

Lp, Dejan

New Report

Close