Najdi forum

Bolečina v prsih in hrbtenici

Pozdravljeni,

Rad bi potreboval nasvet, imam težave oz bolečine v hrbtenici natančneje v predelu od ene lopatice do druge. Te bolečine se prenašajo tudi na prsni koš bolj podrobno so te bolečine po liniji požiralnika in skozi celotno oprsje. Bolečine v prsnem košu se pojavijo, ko se raztezam oziroma naredim kakšen gib, kjer se prsni koš raztegne. Težave trajajo približno že dva meseca med tem časom sem opravil kolonoskopijo BP in gastro, kjer sem imel blago vnetje požiralnika in želodca. Naj povem še, da mi pod vročim tušom te bolečine izginejo potem pa se takoj pojavijo po koncu tuširanja. Zanima me tudi, če je vzrok teh bolečin lahko tudi močan prepih, kjer ga imam na delovnem mestu v službi. Hvala za odgovor. Osebnega zdravnika sem prosil, da naj me napoti k ortopedu ampak pravi, da sem premlad za težave z hrbtenico(28) in da se bo samo od sebe pozdravilo.

Pozdravljeni,

težave s hrbtenico se seveda lahko pojavijo tudi pri vaši starosti, predvsem ob prisotnosti dejavnikov kot so stres, prisiljena drža pa tudi stare poškodbe, otroška skolioza idr. Bolečine, ki jih opisujete, bi lahko izvirale iz spodnjega dela vratne hrbtenice, ponavadi sevajo v področje med lopaticama, prsni koš in v roke.
Glede izboljšanja občutkov pri prhanju je stanje povsem razumljivo, po eni strani se poveča krvni obtok, po drugi strani pa dražljaji na koži preusmerijo občutke, ki jih zaznava centralni živčni sistem.
Za bolj natančen nasvet priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij. Na podlagi pregleda vam bomo lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja.
https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Super, najlepša hvala. Se naročim na pregled.

New Report

Close