Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Ocesna migrena

Ocesna migrena

Pozdravljeni.

Zanima me kako se zdravi ocesna migrena? Namrec, mislim, da gre pri meni za to. Imam migrene z avro, avra se dogaja na obeh ocesih. Vcasih pa se zgodi, da imam le skotom na enem ocesu, traja par sekund minut … to opazim, ko zaprem eno oko in vidim na enem ocesu to svetlikanje , na drugem pa ne. Kako potrditi, da gre za to in ne kaj drugea? V okviru migren z avro, tipicinih, sem opravila cta, mri, preglede srce, naj bi imela odprto ovalno okno, ki ne potrebuje ukrepanja.

Spoštovana, pri vašem opisu simptomov nekaj ni v redu. Zelo verjetno diagnoza ” očesna migrena” ni v redu. Ker se pri očesnih migrenskih ekvivalentih vse dogaja v možganih in ne v očesu, so utripanje, bliski, skotomi na “obeh očeh” in ne le na enem. Če je le na enem očesu, je dogajanje v očesu. Potreben je natančen očesni pregled pri razširjeni zenici za pregled mrežnice, očesne steklovine in živca. Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar

*******************************************

Hvala za odgovor. Ja, vem, da je na obeh ocesih. Torej, ce je vse ok glede mreznice, kaj nevarnega prife v postev?

spoštovana, če je mrežnica v redu je potrebno opraviti preglede in preiskave vidnega živca, vidnega polja in po potrebi še dodatne preiskave. Upajmo da je le očesna migrena, ki pa ni nevarna. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar

*******************************************

Pozdravljeni. Imam eno vprasanje …
Danes sem opazila, cudno blescanje pri spremembi svetlobe.
Na primer hodila sem po nakupovalnem centru, kjer so visoko na stropu luci. In sploh nisem gledala v luci ampak ravno ali dol na tla ampak imela sem kot nelo blescanje nad ocei. Zdelo se mi je da nad desnim, toda ko sem zaprla eno in nato drugo, nisem opazila blescanja, le ko sem z obema gledala. Blescanje je bilo enako kot takrat ko je luc nad glavo in potem se v temi se vedno blesci in to tudi vidis ce zapres oci.
No, ko sem v temnem ali zunaj v tem vremenu ko je vse sivo, je vse normalno. Nasploh vid je normalen. Ker imam migrene z avro vem kako je ko imas izpad vidnega polja, zug zag crtice itd, tega ni.
Ko sem bila recimo v garažni hisi,kjer je se temneje in so te luci bolj vidne (spwt nisem gledala vanje, le nad mano so svetile) pa sem spet ob povledu naravnost in dol videla da nad očesom blesci kao oz odsev.
Vem, da je zakompliciran zapis ampak uoam, da razumete. Je to lahko kaksna TIA? Sama si kot laik razlagam, da bi v primeru tie ali kakega strdka pac, videla vedno, ne glede na svetlobo tezavo v vidnem.polju. kaj menite?

Da se dodam, da sem prehlajena, zamasen nos, boli me tudi malo glava celno in za ocesom. Upam, da niso sinusi.

Spoštovani.
Sem bila pri oftalmologu. Preiskava pokazala:
Majhen belkast mehak eksudat ob temp.arkadi.
Je to lahko posledica ishemije?

New Report

Close