Najdi forum

Pozdravljeni

Po več letih sedenja na napačnem stolu, nepravilnem sedenju in slabe drže na vsakem koraku ter konkretnih bolečinah v križu, sem začel delati spremembe. Po navodilih zdravnika delam vaje za križ ter trup in stanje v križu se je izboljšalo.

Pridobil sem si tudi nov stol ter prebral ogromno o tem, kako je potrebno sedeti. Se je pa pojavila nova težava in sicer po tem ko sem začel sedeti drugače (to je sedaj pribl. teden dni), čutim bolečine v zgornjem delu hrbta in ramenskem obroču.

Prilagam 2 sliki sedenja in prosim, če lahko nekdo pokomentira ali sedim prav. Trudim se da je ledveni del vedno podprt, drža vzravnana, komolci pravokotni in noge na tleh.

Zanima me, ali je normalno da ob tej drži ki je nekaj novega, čutim bolečino v zgornjem delu hrbta/ramenih?

(pri prvi sliki bi dodal še, da sem dodatno naslonjalo še dvignil, tako da roka ni v zraku ampak počiva na naslonjalu)
[img]https://i.ibb.co/jkx9qWF/1558594647362-Copy.jpg[/img]

[img]https://i.ibb.co/8XY0nRg/1558594647213.jpg[/img]

Pozdravljeni,

žal tudi najboljši stol ne bo kompenziral posledic, ki jih povzroča pretežno sedeče delo. Prvi položaj je zadovoljiv, pri drugem položaju pa je hrbtenica preveč odmaknjena od podlage (mize). Pomembno je, da se pri prisiljeni drži, ki nastane pri sedečemo delu, vsako uro spremeni položaj. Lahko se “raztegnemo”, vstanemo, v kolikor pa to ni možno, pa položaj vsaj minimalno spremenimo (dvignemo ali spustimo stol, naklon naslanjača idr.).
Predvsem pa je pomembno, da za svoje težave poiščete vzrok v spremembah hrbtenice, tako v vratnem kot tudi v ledvenem delu in ne v obliki stola in položaju sedenja. Na podlagi stanja vaše hrbtenice in sprememb, lahko posledično prilagodite aktivnosti in sedenje.
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close