Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca pot

pot

spoštovani!

Če pride k vam pacientka srednjih let in se toži zaradi pretiranega potenja, kar se ji je že v maldosti pojavilo, ampak je potenje čedalje hujše, ponoči tako, da ima lase ter spodnje perilo povsem premočene itd. Cel čas sumi na hiperhidrozo, vendar zadnje mesece kako se to poti, pa jo že resnično skrbi.
Moč pa je brati, da je to lahko znak določenih bolezni.
Zanima me kakšne preglede oz. preiskave opravi zdravnik v takem primeru, ko se sumi na neko bolezen zaradi močnega potenja? Pa četudi se ne sumi na bolezen, pač pa je velika težava izredno potenje-v zvezi s tem kaj napravi zdravnik za teste, da bi se morebitno odkril vzrok takšnega potenja?

Hvala, lp

Pozdravljeni, zakaj mora biti ravno ženska in kaj so to srednja leta? Če imate kakšno konkretno v mislih, lahko napišete starost, bolezni ki jih morda ima, zdravila, morda menopavzo…. lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

43 let, brez bolezni, perilo prisotno. Torej pretirano potenje se je začelo že v mladosti, začetek SŠ, vendar je čedalje hujše, tudi pozimi. Moj zdravnik špara z napotnicami oz. preiskavami in zdravili, pa bi ga rada prosila, da mi malo preišče to težavo, ki je že skorajda neznosna, kaj če se gre za kakšno drugo bolezen in ne hiperhidrozo oz. s čim se sploh diagnosticira hiperhidroza? Kaj ga naj prosim, da me pregleda?

Hvala, lp, Saška

Večinoma zadoščajo pogovor, pregled, osnovne krvne preiskave in kontrola hormonov ščitnice. Pogosto se izkaže, da gre za prirojeno lastnost in da posebne terapije ni (prav tako večinoma ni potreben specialist)
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close