Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina povišan holesterol in UZ vratnih žil

povišan holesterol in UZ vratnih žil

Pozdravljeni,
imam vprašanje v v zvezi z izvidom za mojega moža. Na rednem zdravniškem pregledu v službi so ugotovili povišan holesterol 7.3, zato ga je osebna zdravnica napotila na UZ vratnih žil. V izvidu piše: Kompleks IM je v obeh bulbusih zadebeljen. Na spodnji, zunanji steni desnega bulbusa je diskretna kalcinacija. Na spodnjiter zunanji steni leve ACI pa je polkrožen fibrokalciniran plak, ki ni hemodinamsko pomemben.
V VA ni hemodinamskih motenj.
Moje vprašanje je, ali bi moral začeti z jemanjem zdravil za zniževanje holesterola? Kaj v nasportnem primeru priporočate?
Star je 48 let, nekadilec, fizično aktiven in primerne telesne teže.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni, ne poznam okoliščin njegovega zdravstvenega stanja a verjetno bo poleg splošnih ukrepov okrog prehrane in gibanja, prejel še zdravila za zniževanje holesterola
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, ja dobil je zdravila za zniževanje holesterola. Zanima me vaše mnenje ali je to že nujno potrebno? Hvala za odgovor.

Ker se vedno tehta korist v primerjavi s potencialnimi tveganji, se strinjam s predpisom teh zdravil, seveda ob upoštevanju, da celotnega voogleda v njegovo zdravstveno stanje nimam
Lep posdrqv

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close