Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ušesa

ušesa

Pozdravljeni, imam vprašanje z vnetimi usesi. 11 mesečna hčerka ima ponavljajoča se vnetja ušes. To ugotovimo vedno šele ko priteče tekočina iz ušes (gnoj). 14 dni nazaj je dobila antibiotik ki ga je jemala do petka se pravi 8dni. Po kontroli pri zdravniku je rekla da so ušesa zdrava in da naj kar prekinemo. Danes zjutraj (torek) je imela spet svetlo zelen izcedek iz ušes. Pediater je pregledal uho in rekel da sedaj ni vneto in ni potrebna terapija z antibiotiki. Se tem ko je pregledala ušesa se ji je izcedek spet izlil iz ušes. Ker punčka tudi slabse spi me zanima kaj ta izcedek iz ušes pomeni. Je to samo ušesno maslo, čeprav meni ne deluje ker je bolj prozorno in zelo tekoče.

Hvala za odgovor.

Ušesno maslo je rumeno rjave barve in bi iztteklo kot izcedek iz sluhovoda le pri visoki vročini (kot se pač vsako maslo na toplem utekočini).
Vnetja ušes ne glede na stanje bobničev na kontrolui zdravimo pri otrocih pod 2 letoma starosti 10 dni. Če se vnetja ponavljajo (več kot 6 v enem letu oz. npr. vsak mesec ali dva), svetujem cepljenje proti pnevmokoku ter pregled pri specialistu otorinolaringologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close