Najdi forum

Bolečine po desni strani

Spoštovani!

Stara sem 42 let, velika 160cm ter težka 75kg. Obračam se na vas ker imam težave, ki me ovirajo v opravljanju vsakdanjih obveznosti doma in v službi.

V času prebolevanja viroze (ki se je začela 12.1.2019) so se mi začele težave z bolečinami po desni strani telesa, in sicer bolečino najpogosteje čutim spredaj v desnem rebrnem loku, se širi pod roko in proti hrbtu – nekje do lopatice, pa tudi občasno do desnega kolka in desnega dela abdomna. Bolečine skoraj ni v mirovanju (lahko normalno spim), zelo hitro se pojavi ob opravljanju minimalnih fizičnih aktivnosti – pri kopanju otrok, pomivanju posod, še posebej ob dvigovanju manjšega bremena ter med hojo cca. 300m s torbo na rami (to je že v tem primeru večja fizična aktivnost, ker tudi začnem zgubljati sapo in moram nekoliko krat globoko vdahniti). Pri večjem naporu bolečina postane pekoča, se širi tudi po hrbtenici do križa in lahko traja nekaj ur – omili se, če se odpočijem v postelji. Mesto med prsnico in rebrom je nekaj časa bilo na dotik boleče, sadaj pa je na dotik najbolj boleče rebro spredaj in zadaj. Bolečine zjutraj, ko se zbudim skoraj da ni ali je le rahla, čez dan se intenzivira ob naporu. Opažam, da se mi tudi, če preveč obremenim desno roko z dvigovanjem posod ali pobiranjem perila recimo, pa tudi po dolgem tipkanju v službi bolečina poslabša. Brufen ter lekadol mi ne pomagata, masaža hrbta mi pa paše.

Naj omenim še to, da se mi je takrat po petih dneh viroza poslabšala v astmo, dober mesec sem jemala zdravilo (Foster) toda ne kašljam več. Bolečina pri kašlju (ko sem še kašljala) ni bila močnejša. Pri globokem vdihu in izdihu se bolečina tudi ne intenzivira, le čutim kako se medrebrne mišice zategnejo ali raztegnejo. Bolečine v prsnem košu zaradi prebavnih težav ter srca in pljuč so nekako že izključene, ker sem v tem mesecu pa pol že opravila raznorazne preiskave: UZ trebuha b.p. (razen blage steatoze jeter), endoskopski UZ žolčevoda ter trebušne slinavke b.p. (narajeno zaradi suma na kamne v žolčevodu zaradi patološkega hepatograma ALT – 3; AST -2, S-gama-GT-2, operiran žolčnik), CTA pljučnih arterij – zaradi nekoliko povišanih vrednosti D-dimera (532) – izključena embolija pljuč, bolezni srca (3x EKG b.p. in nizek troponin). Takrat je bil v korpusu Th8 prikazan suspekten hemangiom. Le pri gastroskopiji so ugotovili, da obstaja žolčni refluks v želodec (postholecistektomijski sindrom) ter blagi kronični gastritis ter duodenitis, najverjetneje posledica žolčnega refluksa – imam primerno terapijo, sicer sem prej bolečino povezovala s prebavnimi težavami, toda zdaj po terapiji in ob dieti opažam, da je bolečina drugega izvora).

Prosila bi vas za mnenje ali bi lahko šlo za kostno-mišično bolečino in katera diagnostika bi bila najbolj primerna za končno ugotovitev mojih težav? Ali bi lahko bolečine sprožil hemangiom v Th8 (naj povem še, da sem zaradi hemangioma naročena ta teden na MR hrbtenice)?

Vnaprej se vam zahvaljujem in lepo pozdravljam

Pozdravljeni,

na podlagi vašega precej podrobnega zapisa sumum, da gre za spremembe v mišicah, sumim na t.i. kronični tendomiazitis.
Nikakor težave nimajo povezave s hemangiomom v coni Th8, predstavljate si lahko tako, da ima hemangiom toliko vpliva na vaše počutje kot kožno znamenje, torej nič.
Za postavitev diagnoze ter posledično nasvet glede možnosti nadaljnjega zdavljenja bi morali opraviti klinični pregled.
Za naročanje pokličite vam najbližjo ordinacijo MOGY: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani!

Najlepša hvala za vaš odgovor. Četrtega aprila sem naročena na MR prsnega koša in se potem, odvisno od izvida, ponovno javim.

P.s. MR hrbtenice kaze na blage degenerativne spremembe, potrjen je hemangiom v coni Th8 s tem, da ni videti utesnitve zivca.

Lepo vas pozdravljam.

Spoštovani!

Najlepša hvala za vaš odgovor. Četrtega aprila sem naročena na MR prsnega koša in se potem, odvisno od izvida, ponovno javim.

P.s. MR hrbtenice kaze na blage degenerativne spremembe, potrjen je hemangiom v coni Th8 s tem, da ni videti utesnitve zivca.

Lepo vas pozdravljam.

New Report

Close