Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca zdravila za pritisk

zdravila za pritisk

pozdravljeni,
imam še tole vprašanje,in če se vam zdi neprimerno za objavo,bi prosila če mi odpišete na ZS.
in sicer,zamenjala sem že 5 vrst zdravil za pritisk. Po enih se mi vrti ko pijancu,po drugih mi začne iznenada nabijat srce. EKG bove z zdravnico posnele naslednji teden,ščitnico sem pa dala kri ker sem imela parkrat vneto in rezultati so ok. Popolnoma normalni. in sicer me zanima.. jemala sem ta zdravila:

AMLESSA perindopril,amlodipin
PRESTANCE perindopril,amlodipin
PRENEWEL indapamid,perindopril
KAMIREN doksazosin
PRENESSA perindopril
TRIPLIXAM arginijev perindoprilat,indopamid,amlodipin

Zdaj mi je zdravnica dala Triplixam. mene pa zanima,glede na sestavine,pri vseh ostalih sem imela stranske učinke. Pri temu triplixamu so tudi sestavine na katere nisme reagirala ok. me pa zanimata tele stvari:

1.ali za zdravila za pritisk sta možni samo dve sestavini amlodipin in perindopril ali indapamid? drugih ni? ker očitno na te slabo reagiram.

2.trenutno jemljem triplixam in nimam nobenih učinkov nobenih težav,ampak jemljem ga komaj 1 teden. Če sem reagirala slabo na zgornja zdravila z navedenimi sestavinami,tudi triplxam jih ima,lahko pričakujem spet slabo počutje?

3.ali so stranski učinki odvisni glede na domerjanje (recimo če je v prenessi 5mg perindoprila in v triplixamu 10,bodo učinki večji. Če je v prenewelu 2mg amlodipina in v prestance 5mg bodo učinki manjši in tako dalje..?) je odvisna količina tudi koliko je vsega?

4.zanima me tudi če kombinacija različnih ubija in lajša simptome stranksih učinkov? ker triplixam ima 3 vrste učinkovin.

se opravičujem za teženje,že 7 mesecev iščeve z zdravnico pravo zdravilo in sem precej že utrujena,pa tudi ona je že zmatrana od tega. V veliko pomoč mi bo tudi vaš odgovor. če ne boste želeli objaviti mi odpišite na zs lepo prosim. želim lep vikend.lp

Na kratko, imate novo zdravilo oz kombinacijo zdravil, ob njih nimate težav, torej ni problema. Zakaj bi ga iskali? Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.
Objava čaka odobritev

New Report

Close