Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca po reviziji tibialnega živca

po reviziji tibialnega živca

11 dni po omenjeni operaciji tib. živca v gležnju. Rana se lepo celi, nikjer vnetja. Težava pa nastaja zadnja dva dneva. In sicer kakor je noga spuščena se takoj obarva temneje, precej oteče – samo stopalo ter prsti. Višje od gležnja je vse super. Tudi pritisk v stopalu ter prstih je precejšen. Pojavili so se tudi kot nekakšni krči iz pete v prste po zunanji strani stopala ter precejšnje mravljinčenje. Morda je vse le pooperativno stanje, vendar vseeno – to se pojavlja sedaj, skoraj 14 dni po operaciji, sama operativna rana pa je suha, lepa. Je to skrb vzbujajoče, ali pa popolnoma normalen pojav? Stopati na nogo še ne smem, samo polaganje do bolečin. Ko nogo položim na tla, čutim bolečino le v peti, iglice po nartu ter prstih, zunanji del stopala ter peta na otip kot da je mrtvo – ne čutim (po koži). Dvig prstov ni težav, pokrčiti prste – bolečina v stopalu ter neko zategovanje v stopalu. (morda oteklina?)
Kot rečeno – je to normalen pojav, ali pa morda kaj dogaja. Na prevezu danes so me malo prestrašili, da morda se znotraj kaj dogaja, da bi bilo potrebno povprašat operaterja – žal ga lahko pokličemo komaj v ponedeljek. Nek strah pa je sedaj prisoten, kaj če pa le ni vse normalno, kar dogaja. In to po tolikem času, ne takoj po operaciji. Proti strjevanju krvi niso dali nobenih zdravil.

Pozdravljeni, v opisu sicer ne najdem ničesar, česar ne bi mogel pripisati samemu posegu in okrevanju, so pa težave in njihov opis vseeno toliko kompleksne, da po netu ni možno tega trditi vsaj približno zanesljivo, pogovorite ne na kontroli. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close