Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Šesta bolezen + zaplet ali druga viroza?

Šesta bolezen + zaplet ali druga viroza?

Lepo pozdravljeni,

Hči, stara 17 m, je prejšnjo nedeljo (30.9.) dobila malo povišano temperaturo. V ponedeljek, torek, sredo in četrtek je imela visoko temperaturo – 38,5 do 39,5 + občasno kašelj in smrkanje.
V četrtek ni skoraj nič pila in jedla. Bila je tudi zeloooo sitkana. V petek (ko ni imela več vročine, še vedno neješča in razdražena) so se pojavili tudi izpuščaji po trupu, obrazu in za ušesi – značilni za šesto bolezen kar je potrdila tudi pediatrinja. Prav tako se je pojavila rahla driska, ki traja še danes.

Do danes ni bilo kakšnih novih znakov, ko sva opazila na novo nastale izpuščaje po trebuh, nogah in na pregibu za koleni. Izpuščaji so v obliki večjih rdečih pik in večjih flekov, niso “dvignjeni” ali suhi in zbledijo na dotik. Če jo srbi, žal ne vem. :/ Prilagam fotografijo. Imam še dve kjer so fleki bolj vidni pa mi jih kljub ustrezni velikosti noče pripeti. 🙁

Je možno, da je prišlo do zapleta, ima istočasno morda še kak drug virus? Je mogoča celo alergija na paracetamol? Čeprav je svečki dobila le v 1x sredo ponoči in 1x v četrtek čez dan.

Najlepša hvala za vaš čas in pomoč, ki jo zelo cenimo. Pomagali ste nam že kar nekajkrat. 🙂

Lep dan želim, Špela

Številne virusi povzročajo boelzen s prizadetostjo dihal, črevesja kože (izpuščaj).
Za šesto infekcisjko bolezen je značilna visoka vročina (in samo vročina, brez prehladnih znakov), po padcu pojav izpuščaja.
Možno je, da preboleva neko drugo virozo s prehladnimi znaki, mehkim blatom in izpuščajem. Možno pa je tudi, da preboleva sočasno šesto inf.bolezen in neko drugo virozo (s prehladom, črevesnimi znaki).
Alergijski izuščaj je sicer možen, pa manj verjeten. Ko se zdravilo izloči iz telesa (v nekaj urah), izpuščaj izzveni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close