Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 6 tednov bolecine v grlu pri 9 letniku

6 tednov bolecine v grlu pri 9 letniku

Pozdravljeni, sin, star 9 let ima bolecine v grlu ze 6 tednov. 15 avgusta je zacel tarnati, da ga v grlu stiska, kot da ga dusi. Ni imel vrocine, pocitje v redu, mogoce malo bolj utrujen. Zdravnik ga je pregledal in ni ugotovil nic. Po 14 dneh , ko smo ze cetrtic obuskali zdravnika, so mu koncno na urgenci ugotovili z brisom streptokok. Kri, voda v merah normale. Dobil je ospen. Po 7 dneh ospena ga je se vedno bolelo in na pregledu je bil test za streptokok negativen. Dusiti ga je nehalo vendar je od prenehanja jemanja antibiotika minilo ze 11 dni on pa vsak dan govori, da ga praska v grlu in da ga zelo moti. Kar opazim je, da glasneje pozira slino. Dajemu mu raznorazne pastile, med, zajbelj, nove pribiotike, ki naj bi bili ciljno usmerjeni za grlo in usesa vendar ni nic bolje. Zdravnik pravi, da on nic ne vidi, kri je super, drugace pocutje tudi. Drugace je zdrav, sedaj je prvic dobil antibiotike. Kaj bi to lahko bilo? Lep pozdrav Katja

Morda bi bil potreben pregled pri specialistu ORL, da oceni stanje pod manjdlji, ki ga pediatri ob običajnem pregledu ne vidimo.
Morda gre za refluks, ki okvarja sluznico grla in povzroča težave.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close