Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Prosim za mnenje

Prosim za mnenje

Lepo pozdravljeni dr. Rebolj
Prosila bi vas za mnenje. Popolnoma mi je jasno, da se diagnoz ne postavlja po netu.
Gre za 10 mesečnega fantka, ki je pred dvemi dnevi prišel iz bolnišnice in ima ponovno težave.
Fantek živi s starši in 8letnim bratom in 12letno sestro. Vsi otroci imajo že cel mesec izmenično vročino.
10mesečni fantek je imel pred 3 tedni visoko vročino, po dveh dneh je dobil še rdeče izpuščaje. Vročina je padla in v tednu dni je bilo vse OK. Diagnoza virusno obolenje.
Fantek je bil do srede tega tedna popolnoma zdrav, ješč. V sredo zjutraj pa je prestrašil mamo z visoko vročino predvsem pa s stokanjem in vzdihovanjem. Šla sta v bolnišnico kjer je ostal en dan. Razen rahlo povečanih vnetnih parametrov niso ugotovili ničesar. Dobil je dve infuziji in z brufenom se je znižala vročina. Naslednje jutro ko je vročina že padla je bil ponovno razigran kot da ne bi bilo nič. Včeraj ponoči pa je postal nemiren in ponovno je stokal in vzdihoval ter dodobra prestrašil mamo. Nato se mu je razvila ponovno vročina nekaj čez 39 in po brufenu ter svečki in ohlajevanju v vodi je šla nazaj na normalo, vzdihovanje je prenehalo in danes je fantek popolnoma ok. Seveda so starši zelo zaskrbljeni. Po tel. pogovoru z zdravnico naj bi ne bilo nič hudega. Viroza pač. Fantek razen bronhiolitisa pri 6 mesecih ni imel zdravstvenih težav. Še vedno se tudi doji. A je mogoče kakšna verjetnost, da se razvija astma. Mamo najbolj skrbi to vzdihovanje. A mu lahko da ventolin, ki ga ima še doma, kadar pride do takega stanja?

Pozdravljrni, okužba, ki jo verjetno ima in ne najpogosteje virusna, se ne pozdravi kar čez noč in pogosto so otroci živahni in razigrani, ko vročina pade, pa ponovno zdelani, ko naraste in naraste, ko popustijo zdravila in pa proti večeru, ko je večinoma višja kot zjutraj. Stokanje ni tisto, kar jaz iz same besede razumem kot znak astme in vam odsvetujem, da mu zgolj zaradi ugibanja in brez pregleda zdravnika date zdravilo ventolin. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala lepa

New Report

Close