Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija holesterol pri skoraj 6 letniku

holesterol pri skoraj 6 letniku

Spoštovani,

sin je na sistematskem pregledu za vstop v prvi razred dal kri. Ni bil tešč, kar sem tudi povedala pred odvzemom. Pokazalo je malo nižje vsebnosti eritrocitov, hemoglobina in hematokrita. Zdravnica ni nič povedala, da bi bilo to kaj hudega, me pa zanima, zakaj do tega pride in na kaj vpliva.

Najbolj me skrbi, ker je imel tudi povišan holesterol in sicer 5.9. Zdravnica mi je sicer rekla, naj po dopustih greva s sinom dati kri na tešče in se bo videlo. Naj malo pazimo na prehrano, da ni hitre hrane in cvrtja. Dala mi je tudi “dieto”, je pa za odrasle. Kaj predlagate vi, kako naj se podstopim stvari. Prosim za vaše mnenje, od zdravnice nisem veliko izvedela, ni bila zgovorna prav nič. Naj pa povem, da ima moj oče povišan holesterol in diabetes, je pa seveda starostno, kot otrok ni nihče imel teh težav.

Hvala za vsako priporočilo in nasvet.

Lepe poletne dni želim.

Ker so na izvidih označene referenčne vrednosti za odrasle, je bolje pediatru prepustiti komentar izvidov. Ker niste napisali točnih vrednosti, jih jaz ne morem.-
Pri vrednosti celokupnega holesterola 5,9 je potrebno pred ukrepanjem čimprej odvzeti kri na tešče (12 ur pred odvzemom samo voda) in se prepričati ali gre res za povišan holesterol. Šele po tem izvidu ukrepamo. Torej dieta po tem izvidu in ne že prej.
Prilagam članek, ki je podlaga za testiranje in ukrepanje:
https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-T781W3OS/6692c647-6b67-4d47-8cef-77bc029afec0/PDF

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close