Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BOLEČINE V NOGAH

BOLEČINE V NOGAH

Pozdravljeni!
Najmlajša hči se velikokrat ponoči zbudi in joka (ali pa joče v spanju) zaradi bolečin v nogah. Navadno bolečina odleže, ko ji dam žličko sirupa proti bolečinam in ji malce pomasiram noge. Čez dan je razigrana in ne toži o kakšnih bolečinah, tudi sicer je zdrava (nikoli še ni uživala antibiotika). Stara je 5 let. Morda naj omenim še to, da so jo nogice večkrat bolele spomladi, zdaj se je stanje malce umirilo. Tudi najstarješa hči je v tem času (3 – 5 let) nakajkrat tožila zaradi bolečin v nogicah, toda precej manjkrat. Srednja teh težav ni imela, čeprav je od vseh treh najhitreje rasla.
Zanima me, ali je to normalno (zaradi rasti)?
Hvala lepa za odgovor!

Majda

Spoštovani!

Priznati moram, da razen hitre rasti, ki pa jo nekako zanikate, ne bi vedel za drug razlog bolečin. Kljub temu je možno, da so bolečine povezane z rastjo, ker ni tako bistvena hitrost rasti, kot pa nesorazmerje med dolžino kosti in dolžino kit ter mišic, ki včasih ne sledijo v enakem tempu. Povprašajte vašega zdravnika, ali pediatra ob sistematskem pregledu. Ne poznam nobene bolezni, pri kateri bi bil to eden izmed znakov.

Verjetno boljše pomoči od omenjeneg sirupa in masaže ni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Draga Majda!z
Tudi moja hčerka ( 5-6 let) je nekaj večerov tožila o bolečinah v nogah ( nekakšni krči ). Dala sem ji lekadol , da le sploh lahko spala. Njena zdravnica je dejala, da se ponoči v mirovanju sprošča hormon rasti, ki na nekatere otroke vpliva boleče.

lep pozdrav EVA

New Report

Close