Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Euthyrox in Cipramil

Euthyrox in Cipramil

Zdravo,

Približno 2-3 leta jemljem Cipramil 20mg, ki ga mi je zaradi anksioznosti in depresije predpisala osebna zdravnica na podlagi tega, da je imela iste težave in zdravilo pred mano že mama (sama sem stara 23 let). Zdravilo mi je pomagalo, in nisem imela problemov.

Pred približno 3 meseci me je na podlagi krvnih rezultatov zdravnica poslala k tirologu, ki je ugotovil Hashimoto Tiroiditis, in predpisal Euthyrox 25mg. Nekaj časa sem tudi to jemala brez težav, potem pa sem (skoraj istočasno z malo močnejšo verzijo refluksa oz. neopredeljenega gastroentritisa za katerega sem bila na gastroskopiji, ki ni pokazala težav, na histološke izvide pa še čakam) začela v levi roki čutiti mravljince. Šla sem na fizioterapijo vratu, ampak mi ni pomagalo, pojavili so se še mravljinci v desni roki in občasni desni nogi. Mravljinci so najhujši ponoči. Trenutno sem naročena pri neurologu in ortopedu, vendar je čakalna doba cca 3 mesece. Poudariti moram tudi, da sem bila tik pred začetkom teh težav pod precejšnjim stresom, vendar se zadeva zdaj vleče že dober mesec, in tudi ko sem v povsem umirjenem stanju.

Zanima me, ali bi lahko na kakršenkoli način kombinacija teh dveh zdravil nenadoma povzročila takšno reakcijo? Je lahko kakršnakoli povezava s hormoni, ali lahko to opcijo odpišem in iščem vzroke za težave drugje?

Najlepša hvala!

Lp,
Maya

Spoštovani!

Menim, da kombinacija Euthyroxa i Cipramila ni vzrok težavm, ki jih navajate.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close