Najdi forum

vrtoglavice

Pozdravljeni,

Imam pogoste omotice tako da me je moj zdravnik poslal na orl. Tam je ugotovil da vrtoglavica prihaja od vratne hrbtenice.Kaj vi priporočate in mislite kako omiliti težave.Ali imate pri vas samoplačniško ali samo z napotnico hvala lp.

Pozdravljeni!

Kadar vrtoglavice oziroma omotičnost izhaja iz skelpov vratne hrbtenice in/ali vratnih mišic (http://www.fizioterapija.net/blog/omoticnost-in-vrtoglavica-iz-vratne-hrbtenice), lahko pomaga trigger point terapija in manualne tehnike. Žal je pri meni terapija samo samoplačniška in ni na napotnico… 🙁

Kako ućinkovite so manualne terapije in trigger point terapije vase izkusnje ali pomagajo hvala

Pozdravljeni!

Kadar prihajajo vrtoglavice in omotičnost iz napačnega delovanja gibalnega sistema, se jih da popolnoma odpraviti. Če pa je razlog za vrtoglavice drugje (npr. otolitek v ušesu), potem ni učinka omenjene terapije na vrtoglavico.

Ali se na rentgenu hrbtenice vidi da prihaja iz vratne hrbtenice.Zaćela sem delati vaje za vratno hrbtenico in me je zaćelo boleti v vratu hrbtenice ali je to normalna reakcija hvala

Pozdravljeni!

Ne, RTG pokaže samo večje spremembe na kosteh…žal.

Odvisno od tega kakšne vaje za vrat delate. Vratne mišice imajo ogromno receptorjev za razteg in se zato zlahka razdražijo pri neustreznem ali premočnem raztezanju in pa ni zaželeno delati vaje za moč za zunanje mišice, temveč za globoke vratne mišice.

Naročena sem na ortopeda ali naj raje počakam na ortepeda in potem delam vaje ali se na magnetni resonanci vidi če je kaj na vratni hrbtenici hvala lp

Pozdravljeni!

Na magnetni resonanci se vidijo večje zadeve, ne vidi pa se funkcionalne nestabilnosti ali podobnih stvari. Vaje za globoke fleksorje vratu – to so stabilizatorji vratu, lahko delate v vsakem primeru. Izogibajte se le vaj, ki krepijo/obremenjujejo zunanje (vidne) mišice vratu.

Ali se na nobenem slikanju ne vidi tezav z vratno hrbtenico in s tem vrtoglavice.Ce pridem k vam boste ugotovili ce prihaja od vratne hrbtenice.

Pozdravljeni!

Žal se na RTG vidijo samo kostne nepravilnosti in ne pokaže majhnih okvar mehkih tkiv, nestabilnosti… z določenimi testi se da ugotoviti… stanja trigger točk v mišicah pa žal sploh še ne znamo slikati.

S kakšni testi pa se da ugotoviti ali pri vas delate teste in kakšne hvala

Pozdravljeni!

Opravi se klinični pregled na osnovi ortopedske medicine – obremeni se posamezna tkiva in potem na osnovi testov sklepa, kaj bi lahko bil vzrok težavam.

New Report

Close