Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Problem s ščitnico?

Problem s ščitnico?

Pozdravljeni.

Sem moški, star 27 let in zadnjih nekaj mesecev se mi pojavljajo naslednje težave.

Pojavijo se mi bolečine v prsih in z njimi oteženo dihanje ter zelo hitro bitje srca. Hkrati dobim po celem telesu občutek vročine in se začnem potiti. Splošno počutje je izredno slabo včasih pa me začnejo tudi boleti noge. Te težave se včasih pojavijo za kratek čas, večkrat dnevno, včasih trajajo skoraj cel dan, včasih pa se skoraj teden dni ne pojavijo. Ponoči se večkrat zbujam povsem prepoten (hladen pot), zadihan in z visokim srčnim utripom.

Če bi slučajno lahko imelo kaj v zvezi stem naj povem še to. Pred slabim letom so se mi pojavile bolečine v pljučih. Ker sem bil kadilec (približno 10 let), sem takoj prenehal s kajenjem. Te bolečine v pljučih so včasih spremljale bolečine v hrbtu, v višini pljuč. Težave so se razmeroma hitro omilile in kasneje izginile. Se pa še pojavijo vsake toliko časa, vendar ne trajajo prav dolgo. Zelo pogosto (skoraj ves čas) pa imam v grlu občutek ki sili k izkašljevanju, vendar ne dovolj, da bi bilo izkašljevanje res potrebno (razen v redkih primerih). Poleg tega mi je v zadnjih petih mesecih štirikrat tekla kri iz nosu (prej mi, razen pri poškodbah, ni praktično nikoli).

Hvala za odgovore.

Spoštovani!

Vsekakor je potrebno opredeliti vzrok vaših težav- Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil ustrezne preiskave. Malo verjetno je, da je vzrok težav moteno delovanje ščitnice.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni!
Stara sem 19 let in imam dober mesec, mogoče dva, težave kot so: nenehna utrujenost – najbolj izrazita popoldan in zvečer, pomanjkanje energije, moči, proti večeru hude bolečine v rokah – najhuje je v zapestju in prstih, lomljivi nohti, velika čustvena nihanja. Nič ne morem, nimam energije, vse me boli, samo ležala bi.
Imam že več časa neredne menstruacije kadar pa se pojavijo so zelo boleče in močne.
Zanima me, če menite da gre za težave s ščitnico? Kaj predlagate? Kako poteka zdravljenje, če je vzrok za simptome ščitnica?
Zahvaljujem se vam za pomoč. Lp

Spoštovani!

Težave, ki jih navajate so nespecifične. Lahko se pojavijo tudi pri motenem delovanju ščitnice. Za izključitev tega vzroka je potrebno določiti TSH. Sicer priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil pregled in odredil ustrezne laboratorijske preiskave.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close