Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija PEKOČ JEZIK Z RAZJEDAMI

PEKOČ JEZIK Z RAZJEDAMI

Pozdravljeni,
že cca 3 tedne imam probleme z jezikom, in sicer je le-ta pekoč. Izpirala sem ga z raztopino Tantum VErde, vidnega izboljašnja ni bilo. Bila sem na pregledu pri ORL specialistu, dg: Laceratio linuae lat.dex.i.o. V višini plombiranega šestega zoba desno je na notranji strani jezika videti plitvo, nesuspektno ragado.
Na jeziku so torej tudi razjede. Za boljši prikaz prilagam sliko. Te razjede sicer ne bolijo, so pa moteče, skoz imam v ustih čuden občutek.
Jezik je sedaj včasih pekoč, včasih ne, osebna zdravnica mi je predpisala še Acipan, če bi bila slučajno vzrok pekočega jezika kislina.
Zelo me skrbi zaradi teh razjed ob strani jezika, ki so en dan bolj vidne, drug dan manj, na konici jezika pa so rdeče fleki, ki so belo obrobljeni.
Kaj mi lahko svetujete oz. kaj bi to bilo, saj se bojim najhujšega. Stara sem 36 let.
Hvala in lepo pozdravljeni.

Spoštovani,

na jeziku imate odtise zob. Očitno imate mišice jezika prenapete zaradi stresa in napetosti vseh mišic glave in vratu. Zobozdravnika prosite, naj vam ostre robove zgladi. Ponoči lahko nosite tudi opornico za zobe, o tem vprašajte svojega zobozdravnika.
Ttudi pekoč jezik je lahko posledica stresa, prav tako se vam lahko zaradi padca odpornosti pojavijo afte.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Spoštovani.
Hvala vam za vaše mnenje. Naj povem da ob
požiranju sline občutim v grlu nekakšen cmok.
Zato me vse skupaj se bolj skrbi.
Bi lahko bile te razjede ob straneh jezika rak?

Hvala vam že vnaprej

Spoštovani,
hvala za odgovor.
Po uvedbi Acipana jezik sedaj ni več pekoč, je pa še vedno prisotna razjeda, zaradi katere sem že popolnoma obupana, da ni kaj hujšega. Poleg tega imam občutek kot da imam neko bunkico zgoraj na jeziku – je na konici tudi rdeč in kot, da imam nekakšen cmok v grlu pri požiranju sline. Poleg tega me občasno (večkrat na dan) boli tudi desno uho, prav tako sem danes zasledila novi lisi na jeziku. Prilagam sliki, upam da se vidi. Kakšen bi lahko bil vzrok in ali je lahko to rakasto?
Hvala vam za trud in odgovor.
[attachment=0]IMG_20160514_1602281.jpg[/attachment][attachment=1]IMG_20160514_1548151.jpg[/attachment]

Spoštovani,

obkrožene spremembe ne izgledajo rakaste, na slikah je normalen jezik. Bolečine v predelu ušesa so lahko povezane z mandlji, čeljustnim sklepom, vratno hrbtenico. Svetujem posvet pri osebnem zdravniku, ki se bo odločil o nadaljni napotitivi (ORL specialist ali MAFA specialist).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close