Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergjija na zdravilo Scopril

alergjija na zdravilo Scopril

Spoštovani,
moji mami (75) so ugotovili alergijo na zdravilo SCOPRIL, ki ga jemlje že 13 let zaradi povišanega krvnega tlaka. Ob jemanju novega zdravila Amlopin ima hude otekline nog in večkrat dnevno ji pritisk zelo pade( zgornji pod 100), tako, da se boji, da bo padla po tleh. Zdravnik ji ne želi zamenjati zdravila, kljub temu, da so svetovali na Golniku in tudi splošni zdravnik ki ga je mama ob odsotnosti njenega lečečega zdravnika. Zdravilo za pritisk ji je zdravnik takrat predpisal ob samo enkratnem merjenju v ambulanti in je imela okrog 150/80, stara je bila 62 let. Večkrat mu je povedala, za te padce pritiska in da ima doma kar nizek pritisk, pri zdravniku pa ima vedno visokega. Zdaj je za 14 dni prekinila z jemanjem zdravila in se njen pritisk vsak dan giblje zjutraj med 140-142/ 80-75, pulz med 69-75, zvečer je včasih nižji (če gre na dolg sprehod) ali pa podoben jutranjemu. V teh dneh, ko ne jemlje tablet ni imela niti enkrat slabosti in niti pritiska nižjega od 100. Prav tako je izginila oteklina nog.
Vsak dan poje en strok česna in to je vse, kar vzame za zniževanja pritiska. V lekarni so nam svetovali čaj bele omele in kapljice iz oljčnih listov. Zanima me, ali so sestavine v teh dveh pripravkih zanjo lahko alergene, glede na to, da je bila ugotovljena na alergo testu samo alergija na Scopril.
hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljena

Na kakšen način so odkrili alergijo na Scopril? ali je imela alergijske kožne teste? Ali je imela samo kašelj?

Zdravilo Amlopin je vrsta zdravila za povišan krvni tlak pri katerem je oteklina okoli gležnjev “pričakovana”, verjetno na to niste bili opozorjeni. Če bi se stanje slabšalo pa seveda nazaj k zdravniku.

Krvni tlak se smatra kot urejen ko je pod 140/90 recimo. Razlog zakaj prejema ta zdravila je prevencija srčno – žilnih obolenj. Mogoče je bil prvotni odmerek previsok, zato ji je tlak padel, kar seveda urejate pri zdravniku ki je zdravilo predpisal

Doma lahko izvedete samomerjenje krvnega tlaka. Zjutraj in zvečer 3 tedne zapisujte tlak (več kot 2x dnevno merjenje ni smiselno), nato se pogleda povprečje doma merjenih tlakov.

Za ti dve “zdravili” ti ne znam povedati kaj je v njih, ampak je alergija na zgornje zdravilo malo verjetno možna tudi na teh dveh pripravkih. Sem pa v skupini ljudi ki malo dvomi o učinkih. Če se vam tlak uredi pa super.

New Report

Close