Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje interpretacija izvidov

interpretacija izvidov

Pozdravljeni, na forumu dermatologije, so mi svetovali naj vsebino posljem na forum , kjer je prisoten endokrinolog. Vidim, da je tukaj kar nekaj vprasanj povezanih z endokrinologijo, zato ga objavljam tukaj.

Zanima me ali se da iz priloženih izvidov razbrati, če gre morda za neravnovesje hormonov (ženska 37.let) in zato redčenje las? ali moram vzrok iskati drugje?
Prosim za pomoč!
Hvala

Spoštovani!

Žal niste priložili laboratorijskih izvidov.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Upam, da tokrat prilozi datoteko

hvala

prilagam datoteko

se opravičujem

prilagam izvide.

hvala

Spoštovani “obala17”!

Glede na navedene izvide gre pri vas za nekoliko znižane verdnosti Na in Cl. Gre tudi za blago makracitno anemijo (slabokrvnost). Blago znižan je tudi DHEAS. Vzrok za izpadanje las verjetno ni hormonsko pogojen.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepša hvala za odgovor. Sumim tudi jaz, da je vzrok drugje.

V letu 2012 sem imela normalne lase. Vrednosti pri testiranju pa so bile leta 2012 podobne, pri hormonih pa celo slabše. DHEAS je bil celo 1,7. Pri hormonih je od leta 2012 razlika le v prostem testosteronu , ki je bil < 0,5, zdaj pa je 3,1. Morda je to povišanje kaj povzročilo. imam pa nižji androstendion.
**Izvidi iz leta 2012 so priloženi.

Sicer pa sem od 01. decembra 2015 – 03. februarja 2016 prejemala kar dosti (3x na teden brizga po 300 mcg) Neupogena (tip zdravila Filgastrim), ker sem imela nevtrofilcev le še 0,4 – (kritična nevtropenija).
verjetno je nastala po neopredeljeni virusni okužbi . Zdaj je stanje malo boljše. Neupogen so mi februarja prekinili. Prebrala sem, da tak tip zdravila povzroča redčenje ali celo močno izpadanje las.to sem prebrala v navodilih šele, ko so lasje že izpadali – (torej ni psihološkega izvora).
Imate vi morda kakšne izkušnje s temi zdravili oz stranskimi učinki?

Kaj bi bilo najbolje storiti za obnovo las? oz. ali se po uporabi takih zdravil lasje sploh opomorejo in ponovno zrastejo? lahko pričakujem izboljšanje v roku 3 – 6 mesecev?
zelo se bojim, da sem lase trajno izgubila. Srčno upam, da ne!

Najlepša hvala za pomoč

Spoštovani!

Glede terapije z neupogenom in izoadanjem las nimam izkušenj. MOžno pa je, da so vam lasje izpadli zaradi okužbe in prizadetosti foliklov ob neutropeniji. Pričakovati je, da bodo lasje ponovno zrasli.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close