Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Mrtvenje palca in kazalca leve roke

Mrtvenje palca in kazalca leve roke

Spoštovani,
Že nekaj časa, ob določenih gibih roke čutim omrtvelost, mravljinčenje in pekočo bolečino v palcu in kazalcu leve roke. Elektromiografija ni pokazala nobenih odstopanj od normalnega izvida, zato so ovrgli diagnozo zožanja karpalnega kanala. Imam pa izrastke na vratni hrbtenici, obrabo, nepravilno ukrivljeno hrbtenico… Šele maja sem naročena na ponovni pregled vratne hrbtenice (enega sem opravila že pred leti), medtem čakam na fizioterapijo za ledveno hrbtenico, kjer imam tudi obrabo vretenc, pa me zanima ali se lahko zgodi, da bi zaradi eventuelnega pritiska na kakšne živec imela posledico manj gibljivih prstov roke, ker se mi zdi, da že sedaj tega predela med palcem in kazalcem roke ne čutim dobro.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!
Težave lahko izvirajo iz vratne hrbtenice, tako da opravite ta pregled in kontrolno RTG slikanje. Če pride do pritiska na živec v vratni hrbtenici, imate lahko slabšo mišično moč v roki, predmeti vam padajo iz rok, mravljinčenje in slabši občutek na dotik. Ko boste opravljali fizioterapijo za ledveno hrbtenico, vam naj naredijo še za vratno. Delajte vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo (za mišice trapecius – elevacija in depresija lopatice, serratus anterior – protrakcija lopatice, in romboide – retrakcija lopatice). Če se bodo težave slabšale, bo potrebna MR preiskava vratne hrbtenice.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close