Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Bolecine v glavi, slabost

Bolecine v glavi, slabost

Spostovani !

Moji hcerki (decembra je dopolnila 7let ), so v mesecu oktobru postavili diagnozo glavcoma juvenille zaradi povecanega ocesnega pritiska,ker ji terapije s kapljicami za znizevanje ocesnega pritiska niso pomagale, so ji jih ukinili in jo poslali na zdravljenje v Ukc Lj,kjer se nismo prisli na vrsto.Potrebno je opraviti pregled pri nevrologu in v otroski oceni ambulanti. Deklica ima poleg ocesnega pritiska, vsakodnevne slabosti, bolijo jo oci, glava,pred ocmi vidi pikice, zaradi le-teh smo jo odpeljali na pregled na ocesni oddelek. V soli me je razrednicarka opozorila, da ji je povedala,kot da bi ji pri branju crke bezale, velikokrat tozi o bolecinah v nogah, pri varusli je rekla, da se ji zdi, kot bi imela otecene noge, zadnje case tozi tudi o slabsem spominu. Pri spreoblacenju sem opazila tudi ze prve sramne dlake in malce povcane prsi ( je malce mocnejse postave ),tudi obnasanje je drugacno, sumim na prezgodnjo puberteto.
Nevem ali je vse skupaj povezano.

Ne vem ali ste se zmotili v forumu, kajti tu je forum rakavih bolnikov, kar pa vaša hčerka najverjetneje nima.
Kar se očesnega pritiska tiče, ne bom komentirala, ker ga sama imam, ampak sem dosti starejša.
Kar pa se zgodnje pubertete tiče, ja je malo zgodnja, ampak tudi pri našem je v razredu punčka, ki ima M že od 2. razreda dalje. Imela pa je prvi dve leti grozne bolečine in težave povezane z M oziorma s hormonskim nihanjem. Predvidevam, da je tudi pri vaši hčerki tako. Debelost oziroma prevelika količima maščobnobnih celic v telesu vpliva na povečano količino estrogena, ženskega hormona, kar vpliva na zgodnjo zrelost.
lp

Glede branja dajte v iskalnik Skotopični sindrom ali Irlen-Syndrom.
Ker hčerka pravi, da črke bežijo, bi ji pomagalo, če ji daste barvno folijo preko besedila. Je treba probati, katera barva ji bo pomagala. Potem se naredijo očala s tistim barvnim tonom.
Najti je treba vzroke. Zato počakajte najprej dodatno diagnostiko v Ljubljani.

Lahko je povezano, vendar ni nujno.
Če je pri njej videti znake zgodnje pubertete (Pubertas praecox), potem je možno tudi da pa bi jo sprožil kak tumor, ki bi pritiskal na hipotalamus, kjer pride potem do hormonskih motenj. To je treba izključiti (MRT – magnetna resonanc tomografija glave).
Zgodnja puberteta je lahko tudi genetsko pogojena…
Diagnosticirana je takrat, če imajo deklice znake pred 8. Letom, fantje pred 9. Letom starosti. Za to bi bil pravi naslov endokrinolog , da se vidi, kakšne so hormonske motnje… ker včasih je treba zdraviti, včasih ne. Verjetno pa ne bo treba hoditi drugam in bodo v Ljubljani našli prave vzroke.

Ker pa je lahko več stvari, ne zapadajte sedaj v paniko. Bolečine v glavi in slabost lahko povzroči tudi migrena. Pride tudi do skotopičnega sindroma. Upam, da Vam ni treba dolgo čakati na termin. Pridite povedati.
Lep pozdrav in vse dobro!
Iva

New Report

Close